Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +5
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Amber_Waves +61
#slubodpierwszegowejrzenia Jaka nie byłaby Kaja, to Batyr ma energię i wygląd starego dziada.

Jak #budowadomu była jeszcze na etapie wczesnej alphy w przypływie geniuszu zakupiłem rolkę skrętki gigabitowej, poprowadziłem ją po strychu (dom parterowy) schodząc do mieszkania w 3 punktach (na rysunku ROUTER, G.1, G.2).
W międzyczasie nabyłem jeszcze serwer plików, który chciałem umieścić w nieistniejącym punkcie G.3 (pom. gosp).
Ponieważ dom teraz jest na etapie RC1 chcę to zrobić możliwie nieinwazyjnie. Najprostsze rozwiązanie jakie mi się nasuwa to umieszczenie switcha na strychu jak na rysunku i wbicie się w dół, ale nie mógłbym spać, wiedząc że mam podłączone jakieś chińskie urządzenie na suchym strychu, gdzie są trociny, gdzie nawet nie chcę wiedzieć jakie żyjątka mieszkają i gdzie będę zaglądał raz do roku.
Idealny by był dwuportowy switch bez zasilania – ale chyba takie nie istnieją? Bez zasilania są tylko jakieś splittery, ale nie w gigabicie. Jak byście to zgrabnie rozwiązali?
Tytułem wyjaśnienia legenda przeznaczenia:
ROUTER – telewizor, media center, print server, wi-fi
G.1 – laptok
G.2 – desktop, biuro
G.3 – file server
źródło: comment_6nUQIMidLll2rEpOZxnhfh1gxdrHN033.jpg
Pobierz