Wpis z mikrobloga

#januszeitemowcsgo #januszerynkusteam #steam #csgo #winteroffensive

Pozwolę sobie zawołać także króla winterów: @RPG-7

Jak będzie hajs to dokupie jeszcze tysiąc. Mam nadzieje że doczekam się spowrotem spadku do 0,09 i mi też uda się zarobić.

Biznes plan:

1. Kupić 1500 winterów po 0,09 każdy (135euro)

2. Poczekać aż ceny podskoczą do 1 euro (wiem, że będę pewnie czekał z pół roku, nie śpieszy mi się)

4. Sprzedać 1500 winterów po 1 euro każdy

5. 1500 - 135 (cena zakupu) - 225 (prowizja Volvo) = 1140 euro

6. ???

7. Profit (1140 euro)

HejterskiPL - #januszeitemowcsgo #januszerynkusteam #steam #csgo #winteroffensive

...

źródło: comment_Tj0xJ6Zt5yPh5EyoTL9VIlu6dL9YpotL.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akranus: Skrzyneczki opieprzasz za hajs na steamie. Za hajs na steamie kupujesz nożyki/asiimovy/klucze. Nożyki/asiimovy/klucze opieprzasz na allegro i masz normalny hajs.
  • Odpowiedz
@HejterskiPL: Żeby sprzedać więcej przedmiotów rocznie niż 200 trzeba potwierdzić że nie jesteś obywatelem USA i wypełnić bardzo obszerną ankietę ze swoimi danymi. Deklarują że wcale nie mają obowiązku zdawać sprawozdania urzędowi skarbowemu, ale gdyby kiedyś musieli albo zechcieli to będą mieć odpowiednie dane na tacy. IMHO ryzykowna zabawa.
  • Odpowiedz
  • 0
@softenik: no można.

Samo to, że awp asiimov ft na allegro chodzi po 180-200 zł, a na rynku steam 55 euro. Licząc bardzo ogólnie przy kursie 4 zł za 1 euro już w momencie sprzedaży jesteśmy 20-40 zł w dupie. Do tego prowizja allegro i kolejne 5 zł w dupie.

Przy sprzedaży cs wychodzisz na plus po odliczeniu wszystkich prowizji.
  • Odpowiedz
trzeba potwierdzić że nie jesteś obywatelem USA i wypełnić bardzo obszerną ankietę ze swoimi danymi.

@NeXIcE: Mi wyskoczył komunika o podanie, czy jestem, czy nie jestem mieszkańcem USA, jeśli wybrałem, że nie jestem to nic nie musiałem wypełniać i dali mi spokój.
  • Odpowiedz
@poebalo: Pare dni temu wyskoczył mi komunikat że powoli się zbliżam do granicy, wybrałem opcję że nie jestem rezydentem USA i chcą ode mnie wszystko - imie, nazwisko, adres, kraj, telefon, numer dowodu itd. Podziękowałem.
  • Odpowiedz