Wpis z mikrobloga

Jest jedna dobra rzecz w utracie wartości przez samochody - to co dzisiaj jest dla mnie "fajne" ale za drogie, albo w mojej strefie marzeń niedługo będzie na wyciągnięcie ręki. I gdy janusze będą jeździć elektrycznym gównem ja będę sobie p---------ł jakąś fajną furką ;) #oswiadczenie #motoryzacja #samochody
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@afrolo2568: pamiętam, że jak byłem dzieckiem, a to było dawno temu, to marzyłem o audi 80. Teraz, gdy spokojnie mogę sobie takie kupić, to już nie chcę XD
  • Odpowiedz
@afrolo2568: to trochę tak, jak kupienie Pheatona za 20 tys. w zasadzie za grosze dostajesz samochód tożsamy S klasie i wozisz się jak ambasador. Marzenia podpowiadają, że brać i rozkoszować się jazdą. Głowa podpowiada, że raczej nie jest to najlepszy pomysł.
  • Odpowiedz
@pogop: Samochody Premium są dla bogatych ze względu na koszta utrzymania. Ja np. gdybym został milionerem chętnie kupiłbym Ferrari F430, które kosztuje grosze wobec tego co kosztowało jako nowe ( a niedługo cena pewnie zacznie rosnąć) i S klasę W221, która niedawno zeszła z rynku ale wciąż daje mega komfort i nie jest wcale stara ;) Utrzymanie kosztowałoby mnie sporo no ale byłoby mnie stać ;) Zresztą moja stawka OC
  • Odpowiedz
@pogop: no właśnie, pejtonik fajna sprawa ale tak kiedyś gadałem z moim kumplem-mechanikiem.

wygląda to mniej więcej tak - remoncik zawieszenia w moim passku b5 to ~1000zł, w pejtoniku ~8000zł, i tak ze wsztkim...

w tym momencie uświadomiłem sobie że będę chyba jeździł wozami max klasa średnia do końca życia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz