Wpis z mikrobloga

@pogop: za dużo...2 lata po zrobieniu prawka nałapałem 29 punktów - nastąpiła kumulacja w krótkim czasie. Potem ponowne egzaminy i w tym roku stuknęło mi 9 lat od pierwszego egzaminu. Od "poprawkowego" jeżdżę już bardziej "z głową", tzn. nie zapieprzam w zabudowanym 80 km/h, bo właśnie najczęściej dostawałem za to mandaty...no raz wyprzedziłem radiowóz na zakazie, ale tylko raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pogop: nie, staram się jeździć odpowiedzialnie. Natomiast gubiły mnie przejazdy przez miejscowości z nadmierną prędkością. Nie były to przypadki jazdy po mieście, choć kiedyś na wisłostradzie jechałem 100 km/h na ograniczeniu do 60 km/h co już daje 8 punktów (wtedy 8, a teraz nie wiem czy nie więcej).
  • Odpowiedz
@pogop: prawie 4 lata stażu i jedna kontrola, no i jedno zatrzymanie za prędkość w zabudowanym, ale kto by się spodziewał bagiet na zadupiu o takiej porze, że ciężko spotkać inny samochód na drodze

na dodatek przy tym zatrzymaniu popełniłem błąd ze stresu, ponieważ pani władza pokazała mi prędkość na radarze przez jakaś sekunde po czym niechcący skasowała wynik, a ja głupi przyznałem się, że widziałem wynik i przyjąłem mandat
  • Odpowiedz