Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki.

Mam pewien problem.

Jestem użytkownikiem pewnego forum które często pada ofiarami ataków ddos w związku z czym administrator zaopatrzył stronę w narzędzie mające zapobiegać takim procederom. Niestety od kilku dni nie mogę dostać się na owe forum, okazało się że zostałem zablokowany ponieważ ktoś kto korzysta z tej samej podsieci co ja uczestniczy w owych atakach (prawdopodobnie komputer zombie w jakimś botnecie). I tu pojawia się problem, nie mogę zostać dodany na "whitelistę" w systemie zabezpieczającym ponieważ moje IP zmienia się co 24h (neostrada). Wygląda na to że będę musiał korzystać z jakiegoś VPN'a albo proxy ale czy to bezpieczne? Nie mam zbytnio doświadczenia w tej kwestii. Nie ukrywam że najbardziej odpowiadał by mi darmowy VPN ale domyślam się że jest on mniej bezpieczny od płatnego? Czy ktoś mógł by rozwiać moje wątpliwości? Chodzi mi po prostu aby nikt nie przechwycił mojego hasła. A może jakieś inne rozwiązanie tego problemu?

#informatyka #internet #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #bezpieczenstwo
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mailo: Najprostszy VPN to np. rozszerzenie Hola do przeglądarki. Nikt nie powinien przechwycić Twojego hasła. A serwer z którym się łączysz może być z USA/Kanady/Niemiec i wielu innych krajów. Sam z powodzeniem używam do Pandory odm jakiegoś czasu :)

To tyle jeśli chodzi o proxy tylko dla jednej strony.
  • Odpowiedz