Wpis z mikrobloga

Mirki z #katowice jak najlepiej dojechać z lotniska do Dworca PKP / PKS lub przystanku PolskiegoBusa? Będę lądował w któryś poniedziałek o 17 czy mam szanse załapać się na PolskiegoBusa o 19? Strasznie zagmatwane macie te połączenia :) Widzę, że są jakieś specjalne linie na lotnisko, ale czy jest też jakaś normalna linia co łączy te punkty i można płacić normalnymi biletami? :)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@takelbery: Jak wracałem tego roku z Anglii to jedynie co widziałem to właśnie ten bus specjalny, bilet bodajże kosztuje 27 zł dla osoby dorosłej, nie wiem czy są jakieś zniżki, co do busików to nie wiem czy jeżdżą a jeśli nawet to nie sądzę by wjeżdżały na samo lotnisko, tak samo z taksówkami. A droga tego busa specjalnego to jakieś 1.5h i odjeżdża co pół godziny. :)
  • Odpowiedz
@Sonay: Lipa straszna a miałem do wyboru Gdańsk a tam jest to o wiele lepiej zorganizowane, tyle że znacznie dłużej wracam do domu PolskimBusem bo do Łodzi 5h mu to zjamuje :/ Podliczając koszta i czas chyba pogadam z bratem żeby po mnie przyjechał z Łodzi. Zapłacę trochę więcej ale będe najszybciej w domu i bez przygód :)
  • Odpowiedz