Wpis z mikrobloga

Jeden z komentarzy tej laski pod zdjęciem.

to dyskryminacja, że nie mamy możliwości zjedzenia czegoś wegańskiego na ciepło w podróży

No k---a, to niech sobie wozi przewoźnego grilla i cukinie, to sobie zrobi coś na ciepło na parkingu. Zresztą, czy ci ludzie naprawdę tak tęsknią (podświadomie) za mięsem, że muszą jeść udawane potrawy? Wegeburgery, wegedogi, sojowe schabowe (XDDD) czy inne wege-podróbki mięsistego jedzenia?

#bekazwegetarian #lepszyorlen
plnk - Jeden z komentarzy tej laski pod zdjęciem.

to dyskryminacja, że nie mamy mo...

źródło: comment_IFQgczztiqOlevxh0D8z2yqmTdKLivRx.jpg

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unicorne: Ale jeśli ja tylko chcę ten kompot w pubie (no dobra, 3 moich znajomych też i kilka osób w innych miastach) to w każdym pubie pomyślą; "ciul z nim, wielkiego zysku z tego nie będzie a kompot świeży trzeba mieć codziennie bo może przyjdzie. Niech idzie do kogoś innego na kompot."

Jakby wegan było 20 czy 30 % w społeczeństwie to czemu nie - jest popyt, jest podaż i
  • Odpowiedz
@poebalo: I o to chodzi. Jest teraz boom na wege, więc w obecnych warunkach jest to opłacalne. Ale jakby się skrzyknęło więcej osób z tym kompotem i nagle kompot wróciłby do łask, to udałoby się to w podobnym jeśli nie takim samym stopniu jak wegańskie jedzenie.
  • Odpowiedz
@poebalo: Pracowałem i na Shellu i na Orlenie (zdrada jak z Barcelony do Realu) i masz 100% racji. Korporacje (nieważne czy w "polskich rękach", czy zagranicznych) tylko naciskają na sprzedaż i nic więcej się nie liczy - jeśli idzie research i wegan jest 50% to pewnie i wegańskie parówy by się znalazły. Większość kupujących jedzenie na stacjach to kierowcy i ich dzieci, a oni mają w------e na to co jedzą,
  • Odpowiedz
@plnk: Na innych stacjach jest wege-żarcie czy to po prostu jakaś akcja na Orlen/Orlenu? ( ͡º ͜ʖ͡º) Nie widzę problemu zatrzymania się na innej stacji która ma ciepłe, powtarzam ciepłe, warzywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@plnk: Ale o co chodzi, niech wprowadzają to w Orlenie, będą mieć więcej klientów. A większość wege, tak jak i ja, lubi/lubiła mięso, więc podświadomie, jak to ująłeś- tęskni. Who cares?
  • Odpowiedz
  • 0
@atrapa: Z tym rakiem to ironia lub nawiązanie do jakiegoś faktycznie głupiego filmu, bo tak po prawdzie dieta wege faktycznie zmniejsza szansę na wiele rodzajów raka? I miażdżycy na przykład też. Gdybym tak bardzo nie lubił mięsa to bym już dawno przeszedł na wegetarianizm.
  • Odpowiedz