Wpis z mikrobloga

@spatsi: Nie, Twój sposób myślenia to patologia. Jak można być dumnym nie ze swoich osiągnąć - taką postawiłeś tezę. Taką tezę może postawić tylko ktoś kto ma nie najlepiej w głowie i dlatego współczuje Twoim dzieciom, bo mam wątpliwości jak się wychowają, gdy rodzice nigdy nie będą z nich dumni, w końcu to NIE ICH OSIĄGNIĘCIA. Tak samo z dumą narodową, wcale dużej różnicy nie ma. Albo rozumie się to
  • Odpowiedz
Twoi pra^100 stworzyli zalążki tego jaki jesteś teraz i jakie jest np 38 mln Polaków w tym kraju... a Ty twierdzisz że to nic.

@Loloman: nie twierdzi, że to nic. tylko, że nie miał na to żadnego wpływu. stąd to dość słaby powód do dumy.

i, aż pozwolę sobie ciebie zacytować:

Współczuje jeszcze raz że takie BANAŁY muszę tłumaczyć, dla mnie jest to niepojęte.
  • Odpowiedz
Za to osobiście nie wiem jak można być ojcem "dumnym z tego, że mój syn jest gejem".

@pwone: Może można na zasadzie takiej, że bycia gejem się nie wybiera, a jest to coś, co wymaga odwagi by się do tego przyznać w obecnym, ksenofobicznym społeczeństwie. Także jest się dumnym z odwagi, jaką wykazał syn, że potrafił się do tego przyznać, licząc się ze społecznym ostracyzmem i nierzadko szykanami czy agresją
  • Odpowiedz
Za to osobiście nie wiem jak można być ojcem "dumnym z tego, że mój syn jest gejem".

@pwone: Odpowiem Ci tak jak powiedziała mi Babcia...

Nie będzie o Mojej Mamie, a o Mojej Babci (lat 74) która, po tym jak już przetrawiła że mam dziewczynę powiedziała mi, że jest ze mnie dumna. Więc się spytałam "Babciu ale
  • Odpowiedz