Wpis z mikrobloga

o, dodałaś obrazek, z którego nijak nie wynika, żeby ktoś tam był dumnym z tego, że jest gejem. "united for equality" znaczy coś innego.
  • Odpowiedz
@KartaSieciowa: Myślę, że tak samo jak "domny z bycia czarnym" czy "dumny z bycia Polakiem". Czarności, ani miejsca urodzenia też się w końcu nie wybiera. Za to osobiście nie wiem jak można być ojcem "dumnym z tego, że mój syn jest gejem".
  • Odpowiedz
A "pride" to już nie zauważyłeś

@KartaSieciowa: i to "pride" nie dotyczy tego co jest poniżej?

chyba każdy spotkał się z takim sloganem

ja się nie spotkałem. można było lepszy przykład dobrać, skoro to takie popularne.
  • Odpowiedz
Za to osobiście nie wiem jak można być ojcem "dumnym z tego, że mój syn jest gejem".

@pwone: Może można na zasadzie takiej, że bycia gejem się nie wybiera, a jest to coś, co wymaga odwagi by się do tego przyznać w obecnym, ksenofobicznym społeczeństwie. Także jest się dumnym z odwagi, jaką wykazał syn, że potrafił się do tego przyznać, licząc się ze społecznym ostracyzmem i nierzadko szykanami czy agresją
  • Odpowiedz
@spatsi: No Twoje porównanie jest naprawdę trafne...

Bycie dumnym z bycia Polakiem ma jakieś nieskończenie wiele więcej sensu niż z bycia gejem. Bo jedyne co wspólne jest to to że nie TY wybrałeś jaki i gdzie się urodzić, z tym że rodzisz się POLAKIEM bo RODZICE tak zdecydowali, bo to ich walka, lub ich dziadków, ich osiągnięcia spowodowały że możesz się urodzić w Polsce, w takim a nie innym systemie.
  • Odpowiedz
@spatsi: Jak tego nie rozumiesz, mogę tylko współczuć i tyle. Twój świat musi być smutny, ale bywa, nie mój problem, że nie potrafisz być dumnym nie ze swoich osiągnięć. Twoje dzieci zapewne zostaną wychowane na jakąś patologię, w końcu jak np. rodzic miałby być dumny z osiągnięć swoich dzieci?

Naprawdę Ci współczuje...
  • Odpowiedz