Wpis z mikrobloga

@Cypiss: piątka również! ja byłam wolontariuszem przez 5 lat, potem poszłam na studia i zabrakło czasu. Pamiętam jednak jak zaprosiliśmy do siedziby naszego wolontariatu Dzieci Zamojszczyzny (osoby mieszkające na Zamojszczyźnie, które za dzieciaka zostały przymusowo wysiedlone podczas II WŚ) i ze dwóch kombatantów AK, tak by poopowiadali trochę historii młodym ludziom (nam). Jeden pan jak opowiadał, to przerwał w połowie, rozpłakał się i powiedział, że nie może uwierzyć, że tacy młodzi
I to właśnie jest prawdziwy patriotyzm, a nie wyrywanie drzewek przez kiboli.

@Kmicicus: Ci co wyrywają drzewka to nie są żadni patrioci tylko idioci, bez względu na to do jakiej grupy ich zakwalifikować. A stowarzyszenia kibolskie organizują wiele akcji patriotycznych czy charytatywnych jak odnowy grobów powstańczych, paczki dla kombatantów czy akcja kolorujeMY.
Ci co wyrywają drzewka to nie są żadni patrioci tylko idioci, bez względu na to do jakiej grupy ich zakwalifikować

@pwone: to dlaczego środowisko kibicowskie, które jest tak sprawne i działa świetnie nie potrafi z nimi walczyć? I od razu odpowiem: bo ich wspierają. Jak idzie 500 osób na wyjeździe i ktoś kopnie ławkę albo wyrwie drzewko to jest z niego smieszek poza kontrolą i nikt nie pomyśli, zeby mu dać
@piotruch: Żaden z wolontariuszy nie robi rzeczy typu "podcieranie pupy". Głównie rozmowa, zakupy i pomoc w domu.

@lapampek: Jeśli masz fb to wpisz sobie Odra-Niemen Oddział Wielkopolski. Jak coś to pisz na priv to dam Ci namiary na ludzi odpowiedzialnych w Wlkp.

@plushy: W jaki sposób mógłbym pomóc?

@WillyHack: @thestructor: @thestructor: @Ivux: @Asdasiq: @dzejkob98: @piotruch: @foster1: Dziękuje za miłe słowa :)