Wpis z mikrobloga

#firma

Mirki, czy da się coś zaradzić na spam po wpisaniu do CEDiG ? W tygodniu dostaje kilka-kilkanaście maili od wizytówek po księgowość. Wy dajecie jakiegoś fake'owego maila ?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@icek_: zastanawiam się co urzędy robią z naszymi danymi. Mój tata dostał list na drugi dzień z terminem zapłaty za zarejestrowanie firmy z terminem 3 dni. Mama wzięła list i zapłaciła odrazu bez namysłu bo miała gdzieś wyjeżdżać. Oczywiście to był fejk.
  • Odpowiedz
Ja w ogóle nie podałem maila. Pamiętaj także żeby nie dać się wkręcić na rzekomo obowiązkowe opłaty za wpisy do różnorakich rejestrów, do których wezwania będziesz dostawał pocztą tradycyjną.
  • Odpowiedz
@TenGumis: @koli: Znam, też dostałem. Jeden przypadek miałem wybitnie wkurzający. Standardowy spam o założenie konta w ING od agenta - zlałem. Potem dostałem awizo które żeby odebrać musiałem się wcześniej zwalniać z pracy - oferta założenia konta w ING - zlałem. Po tygodniu gość do mnie wysłał wiadomość... na facebooku - oferta założenia konta w ING. Jak zgłosiłem spam do fb to przestał mnie gość stalkować...
  • Odpowiedz