Aktywne Wpisy

Graner +19

Dogecoin +38
#imigracja
Mam sąsiada z Nepalu. Chłop przyjechał 3 lata temu, pracuje w gastro, w międzyczasie nauczył się polskiego na takim poziomie, że spokojnie można z nim gadać o polityce, memach i Kiepskich. Żona sprząta, dzieciaki chodzą do szkoły – żadnych afer, żadnych problemów, normalna rodzina.
I teraz najlepsze – gość bardziej ogarnia, co to jest PIT i ZUS niż połowa moich kumpli z pracy. XD
Takich ludzi właśnie potrzebujemy. Ambicja, chęć do roboty,
Mam sąsiada z Nepalu. Chłop przyjechał 3 lata temu, pracuje w gastro, w międzyczasie nauczył się polskiego na takim poziomie, że spokojnie można z nim gadać o polityce, memach i Kiepskich. Żona sprząta, dzieciaki chodzą do szkoły – żadnych afer, żadnych problemów, normalna rodzina.
I teraz najlepsze – gość bardziej ogarnia, co to jest PIT i ZUS niż połowa moich kumpli z pracy. XD
Takich ludzi właśnie potrzebujemy. Ambicja, chęć do roboty,

źródło: comment_WO6IedYRF1Mi2V0aNmsOExC6qGjRrEma.jpg
PobierzTutaj można sobie poczytać:
http://dzieci.pl/kat,1024113,title,Ile-kobiety-tyja-w-ciazy,wid,13095365,wiadomosc.html?smgputicaid=6136c3
Położnicy i dietetycy twierdzą, że prawidłowy przyrost masy ciała podczas całego okresu trwania ciąży powinien wynieść od 12 do18 kilogramów. Nie jest to jednak reguła i kwestia dodatkowej wagi jest uzależniona od wielu indywidualnych czynników. Przede wszystkim liczy się tu waga
Wszystko jest kwestią kultury, osobiście nie miałam "przyjemności" jeszcze doznać bólu nóg i kręgosłupa w czasie ciąży (już pomijając gdy są upały gdy nogi dodatkowo puchną), ale umiem sobie to wyobrazić, że zdecydowanie nie jest to komfortowa sytuacja w której stanie jest normalną czynnością.
Ale chwalić boga są jeszcze kulturalni mężczyźni i kobiety, którzy ustąpią miejsca i kobiecie w ciąży, i człowiekowi
@Martuchna69 Dzięki za podpowiedź, wyobraziłem sobie to i coś sobie zrobiłem, bo nie miałem do czego już to coś sobie robić. Ale nie myślałaś jak to by fajnie było ?
Myślę, że jesteś już troszkę za stary na tłumaczenie czym jest kultura zachowania.
@SebusPL: jeszcze o to zawołam, nie pomagam bo nie mam w tym żadnego interesu, za darmo to jej rodzina może pomagać a nie obcy ludzie
@biuna: mylisz kulturę osobistą z empatią, ja mam gdzieś jak inni się