Aktywne Wpisy

szcz33pan +1315
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +539

#pytanie #html5 #webdev #kiciochpyta
@Thanos: napisałeś jak byk, no chyba, że chcesz do portfolio to podrzucę ci 10 jakichś prostych
Zacznij teraz ćwiczyć: rób layouty NIE UŻYWAJĄC wspomagaczy a następnie naucz się jakiegoś języka programowania.
Jeśli chcesz iść we front-end to oczywiście JavaScript (w którym obecnie i backend zrobisz), ale liźnij też preprocesora jakim jest pehape, bo jednak większość sieci na tym stoi.
Na końcu narzędzia: less/sass, grunt, bower, npm, undercore, docker czy co tam Ci będzie potrzebne
@nspr: Tak właśnie mi się wydawało, że ten bootstrap to trochę za wcześnie jest. Najpierw tłumaczą mi divy i pokazują jak wygląda prosty CSS a tu nagle jakieś skomplikowane automatyczne galerie i predefiniowane style... Myślę, że teraz zrobię
Czy da się na tym zarabiać? Nie wiem.
Jak dołożysz do tego znajomość photoshopa/ilustratora i podstawy JavaScriptu (jQuery to bibloteka, która nie zawsze jest potrzebna) to możesz ciąć szablony albo iść na junior FrontEnd dev gdzieś na przyuczenie.
Jak zapomnisz o jego istnieniu, zrobisz najlepiej :P
Źle się wyraziłem: nie nie używaj html5 tylko nie używaj takiego nazewnictwa:P Standardu oczywiście jak najbardziej.
ActionScript niema wiele wspólnego ani z rzeczywistością ani z JavaScriptem :P Ale w8 właśnie chyba szukaliśmy kogoś od wymarłego flasha :)
No nie znam :P Ostatnio dłubałem w tym lata temu i to też mało :)