Wpis z mikrobloga

@Dziki_Bigos: zależy w jakim mieście. w na przykład warszawie to tak średnio. sama kawalerka to 1400 zł z opłatami co najmniej. a gdzie tu jedzenie, ciuchy, samochód jakiś, wakacje i oszczędzić na przyszłość? jak małe miasto gdzie w 900-1000 zł można się wyrobić z mieszkaniami to można jakos wyzyc ale nie są to kokosy. niestety :/
  • Odpowiedz
@Dziki_Bigos: jak wspomniano. ale też zależy jaka branża. jeśli "ogólna" to całkiem spoko zarobki. niestety powiem Ci, że jak patrzę po znajomych (tych co pokończyli ekonomie i pochodne) to w Gdańsku generalnie lipa straszna z zarobkami, jak ktoś ma trochę szczęścia to oczywiście lepiej, ale ogólnie i z zarobkami i z pracą jest kiepsko. Oczywiście nie mówię o programistach, ci na szczęście mają duży wybór.
  • Odpowiedz
@macabrankov: Programistą nie jestem, aktualnie jestem kurierem, mam niecałe 21 lat i mam wybór albo pracuję jako kurier dalej i zarabiam tyle ile wcześniej napisałem albo idę na studia (geodezja) po których w sumie ciężko się wybić na rynku pracy i w sumie nie widzi mi się bronić inżyniera w wieku 24 lat a potem praca od podstaw która w sumie da mi na początku mniej kasy niż kurierka (w
  • Odpowiedz
@tstudent: Ja stałych opłat mam jak dotąd mam tylko 700 zł bo pokój wynajmuję, auta nie mam, do pracy chodzę z buta 7 minut, mpk nie jeżdżę bo służbowym autem mogę dupę na zakupy wozić. Ale na przyszłość jakaś kawalerka by się przydała więc miałbym wydatki jakieś 1,3k, na jedzenie nie wydaję dużo ogólnie więc spokojnie w 2k bym się zamknął raczej
  • Odpowiedz