Wpis z mikrobloga

Porzucając Windows na rzecz własnej dystrybucji Linuksa o nazwie LiMux

Tu prawdopodobnie tkwi 80% problemu. Dobrze, że nie postanowili napisać OS'a od zera.
  • Odpowiedz
@JogurtMorelowy: z tym smartfonem to pojechali po bandzie, bo kompletnie nie widzę związku. Na czym by poczta nie stała to konfiguruje się to tak samo.

Więc albo - informatycy dupki, albo byli mocno zajęci, albo sam burmistrz dupek, bo nie potrafi głupiego maila skonfigurować.

Brak aktualnych wersji - no brak, jak ktoś się porywa niepotrzebnie na tworzenie dystrybucji to tak jest.

A ten argument na brak poczty/kalendarza/kontaktów wydaje się… co
  • Odpowiedz
@11mariom: Wygoda. W pracy mam Outlooka, mam w jednym miejscu pocztę, terminy, a jak chcę to mogę sobie z poziomu wiadomości rozpocząć rozmowę na komunikatorze z jakąś osobą, nie muszę się przełączać między trzema aplikacjami.
  • Odpowiedz
@JogurtMorelowy: pseudowygoda. Ogólnie to co tam jest napisane, że urzędnicy marudzą i tak dalej. No marudzą, bo nie znają systemu i mają (złe) nawyki i nigdy nie używali innego systemu niż windows.

a to tylko dlatego, że na OSX/Linux jeszcze jest mało gier

• Odpowiedz
@11mariom: Z Outlookiem pierwszy raz zetknąłem się w pracy. To nie jest kwestia przyzwyczajeń.

W domu używam Thunderbirda i do sprawdzania poczty wystarcza, ale potrafię docenić różne rozwiązania od tego złego i znienawidzonego Miccrosoftu, które przyspieszają pracę.
  • Odpowiedz