Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +349
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1483
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Trzy listy gończe za atak nożem w klubie
źródło: comment_nE4Euewufsfpj3AWmANsXjTITUJg1btm.jpg
Pobierzjego matka w ciązy chyba chlała na umór i ćpała tyle co pół bloku, tragedia...
@lukaszlew77: ofiary wlasnych matek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alkoholowy_zesp%C3%B3%C5%82_p%C5%82odowy
@malytrol: Dzięki, nie znałem.
@pieczarrra: Będę wdzięczny jeśli sobie przypomnisz.
@postac: Również ciekawe i bardzo możliwe, że to jest to #hempgru
źródło: comment_gpj3URD85OZaPxKZarCDgIZ9682BkowY.jpg
Pobierz@XpedobearX: Możesz założyć, że z lewej patologia (jak się przyjrzysz typom ze zdjęcia to się zgadza :d) http://www.realclearscience.com/journal_club/2014/04/11/if_he_looks_stupid_he_probably_is_108592.html
( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_St5RQ4N2U9vXhDrkUbJIXUPFUGg5rrqZ.jpg
Pobierz@adrcyg: co to za przysłowie o zmywaku, bo chyba nie znam?
@andref7: tak
Nie ma nagrody Nobla z matematyki :P
Wołam @Ford_van_Toch
A tutaj masz niejakiego p. Macieja M., doktoranta w instytucie fizyki politechniki śląskiej. Gość prowadził zajęcia z fizyki współczesnej. Nadzwyczaj intrygująco się słucha o skróceniu Lorenza od gościa, który przyszedł na zajęcia w brudnym dresie i z podbitym okiem. Że był łysy nie wspominając.
Aż z ciekawości otwarłem zeszyt z jego zajęć. Pierwsze, co
@skoczybruzda: Ciekawe (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)