Wpis z mikrobloga

Tomasz Karwatka - studiował informatykę i zarządzanie przedsiębiorstwem. W http://divante.pl/ zajmujący się Strategią eCommerce. Na linkedin w zakresie obowiązków ma User Interface Design - chętnie bym to sprawdził.

Co ciekawe divante ma również stronę dla zagranicznych klientów. http://divante.co/

Jakie jest doświadczenie użytkownika po zobaczeniu dwóch różnych stron? Na pewno nie za dobre. Następna fikcja.
  • Odpowiedz
@razvizion: nie chcę, żeby mi się odbiło czkawką pisanie co myślę o hejterach Twojego pokroju, więc tylko zapewnię Cię serdecznie, że jak ktoś znajdzie wolnego frontenda żeby zająć się stroną firmy to na pewno to poprawi.

zachęcam Cię tym samym, żebyś coś najpierw poczytał na UXie w polsce zanim zaczniesz się na jego temat wypowiadać, niestety 15 minut googlowania nazwisk raczej nie wystarczy.
  • Odpowiedz
@entrop: Osobiscie nie znam zadnej z tych osob i tylko pobierznie staralem sie cos o nich dowiedziec, wiec nie przykladal bym wielkiego znaczenia do tego co napisalem o T. Karwatka. Zwracam honor kazdemu ktory do tego sie poczuwa i niezasluzenie zostal skrytykowany :)

Jesli pracujesz tam to chetnie pewnie odpowiesz;

dlaczego divante ma dwie
  • Odpowiedz
@Tehawanka: nie jestem UXem, ale najbardziej polecaną książką jaką czytałem jest "Nie każ mi myśleć" ("Dont make me think"). Bardziej mi chodziło o jakieś polskie publikacje w internecie, i ogólnie trochę o UX - bo dawanie przykładu że coś się rozjechało na jakimś dziwnym breakepoincie to nie do końca uxowa rzecz. W końcu, zarówno Tomek jak i Piotrek Karwatkowie często pojawiają się na różnego rodzaju prezentacjach (no teraz już może
  • Odpowiedz
@entrop: Chodzi mi o to ze wszystko ma wplyw na UX. Firma powinna miec jedna strone gdyz inaczej rozprasza, dezorientuje to uzytkownika.

btw. Nowa strona faktycznie na plus :)

Co do tych prezentacji to wlasnie nie jestem ich fanem gdyz czesto sa po prostu reklamowaniem sie w branzy, kolkiem wzajemnej adoracji, powtarzaniem oczywistosci. Moge sie
  • Odpowiedz