Wpis z mikrobloga

@Domas3: Zadźwoń na infolinie i powiedz że nie działają wszystkie wejścia ethernet. To normalnie podlega gwarancji i wymianie. Z tego co się orientuje to spoty są w dzierżawe oferowane i dopóki masz umowe z nimi to podlega gwarancji.
  • Odpowiedz
@SC10n: @dktr: @djbartek: Powalone to wszystko. Na starym kompie wszystko działa, a na dwóch laptopach ani rusz. Moja teoria jest taka, że tam jest starsza infrastruktura i temu niby tam to działa. Ale czy słuszna? W sumie Ethernet to standard i to nie powinno mieć wpływu.
  • Odpowiedz
@Domas3: Jak Ci działa na jednym kompie a na drugim nie to nie jest wina ethernetu na routerze. Może masz wprowadzoną na laptopach ręcznie adresację z innego routera albo zwyczajnie wyłączoną kartę sieciową na lapku. Instalowanie linuksa tylko po to żeby sprawdzić coś takiego to chyba lekka przesada. :) Ja na swoim laptopie domyślnie miałem wyłączoną zintegrowaną sieciowkę więc nigdy nie wiadomo.
  • Odpowiedz
@SC10n: @Pienio69: @djbartek: Dobra, wyjaśniło się co nieco. Mam z-----e wejście pod Ethernet w laptopie i jest również uszkodzony gdzieś przewód, do którego jest podłączony dekoder. Dzięki za pomoc Mirki :)
  • Odpowiedz