Wpis z mikrobloga

#android #androidaplikacje #kiciochpyta

Mirki, pomóżcie. Szukam aplikacji która pozwoli mi utworzyć na pulpicie ikony od predefiniowanych ustawień mianowicie np wyjście z domu - wyłącz WiFi wlacz transmisję danych, samochód - wyłącz WiFi, włącz transmisję i Bluetooth, dom - wyłącz Bluetooth i transmisję, włącz WiFi, oszczędzanie baterii - wyłącz wszystko. Wiecie o co chodzi, szybka zmiana ustawień pod jednym kliknięciem zależnie od sytuacji. Na pewno ktoś coś takiego zrobił ale znaleźć nie mogę a ułatwiłoby mi życie niesamowicie.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlueSpark: A Cyanogen to czasem nie potrzebuje jeszcze większych uprawnień? Tasker potrzebuje ich z prostej przyczyny - można nim zautomatyzować niemal wszystko: od wyciemniania ekranu po zaawansowane zarządzanie połaczeniami, tworzenie scen, aplikacji itp itd. Kosztuje 15zł. Cyanogen to ROM, do tego wymagający roota, więc wymagania ma o wiele większe. Rootując telefon narażasz się na bricka albo utratę danych, więc koszt może być o wiele większy niż 15 cebulionów za Taskera.
  • Odpowiedz
@tomash-pl: tak, wiem. A ja jako ze wiem ze CM taka funkcje ma, chcialem tylko o tym poinformowac. Nikomu nic nie narzucam, tylko powiedzialem ze wiem ze CM to ma :)

Jesli ktos sie przez mój komentarz poczul zaatakowany, to bardzo przepraszam ale chcialem dobrze :)
  • Odpowiedz
@BlueSpark: NA KOLANA CHAMIE! ;) Nie no, a tak serio, to nikt się nie poczuł zaatakowany. Po prostu wypunktowano, dlaczego CM to nie jest rozwiązanie. To trochę tak, jakby ktoś spytał o sposób na upał w mieszkaniu z oknami od wschodu lub zachodu, a Ty byś zaproponował zmianę mieszkania na takie z oknami na południe. Chociaż w sumie wystarczył by tylko wiatrak, klimatyzator albo rolety.
  • Odpowiedz
@Sidey: Jeśli twoje urządzenie obsługuje NFC to dobrym pomysłem będzie zastosowanie tagów. Naklejasz takie tagi przy drzwiach wyjściowych w domu, w samochodzie, na biurku w pracy i wystarczy przyłożyć do nich urządzenie i automatycznie włączą/wyłączą się funkcje, które wcześniej zaprogramowałeś.
  • Odpowiedz