Wpis z mikrobloga

Ja już się poddaje. Zainstalowałem jakiś tydzień temu Windows Phone 8.1 PfD na mojej #lumia520 i jest prawdziwa tragedia. Bateria trzyma po 5-6 godzin. Dzisiaj zrobiłem test i załadowałem ją do pełna, włączyłem tryb samolotowy na 25-30 minut, wyłączyłem transmisję danych/WiFi i ustawiłem na sztywno 2G. I wiecie co? I g---o, samym leżeniem na biurku straciła 10% w mniej niż 40 minut! Nawet jej nie dotykałem.

O co tu chodzi?! :/

#windowsphone #smartfon #problem #bojowkawindowsphone
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@seth_pl: Na pewno dobrze to zrobiłeś? Ładujesz do pełna, wyłączasz za pomocą Volume down+Power aż sama po 10s się wyłączy. Jak już się włączy to samolotowy na godzinę. Mi pomaga.
  • Odpowiedz
@seth_pl: ..It is possible to request users to reboot their device and then enable airplane mode for 30 min then disable airplane mode. Doing this should reset the battery monitor to ensure the full capacity of the battery is available to them.
  • Odpowiedz
@seth_pl: zobacz w opcjach jakim appkom pozwalasz na działanie w tle, może jakaś zżera Ci baterie dość mocno i cały czas w tle śmiga
  • Odpowiedz
@beret121: Dzięki, widać sporą wiedzę w temacie.

@nomoreregrets: Podoba mi się to, że można ustawić trzy rzędy kafelków i pare innych mniejszych zmian. A poza tym, wszędzie pisali, że wersja PfD to w żadnym wypadku wersja Beta i można śmiało ją instalować. :P

@frikuu: @
  • Odpowiedz
@seth_pl: robiłeś hard reset? Może karta pamięci zmula? W PfD nie wszystkie modele mają idealnie działające oprogramowanie. Na twoim miejscu poczekałbym aż ukaże się GDR1. Jak to nie pomoże to powróciłbym do 8.0 i poczekał na chociaż oficjalny cyan.
  • Odpowiedz
@seth_pl: A masz jeszcze jakieś aktualizację do pobrania? Pamiętam, że jak zainstalowałem 8.1 to też mi szybko bateria padała (ale tak po ok 10 godzinach jak korzystałem mocniej z telefonu, nie tak jak Tobie).

Później wydali jakąś poprawkę i sytuacja jest lepsza niż na 8.0.

Choćby teraz czas od ostatniego ładowania to 13 godzin, a mam 83% baterii (a korzystałem trochę z inernetu).

Też Lumia 520
  • Odpowiedz
A poza tym, wszędzie pisali, że wersja PfD to w żadnym wypadku wersja Beta i można śmiało ją instalować. :P

@seth_pl: Serio ludzie tak pisali? xD Przecież to jest Preview - wersja BETA "dla developerów" ale przeważnie działa dobrze.

Jak reset baterii nie pomoże to musisz czekać na oficjalnego Cyana. Pewnie jeszcze z 2-3 tygodnie.
  • Odpowiedz
@seth_pl: poczekaj jeszcze na to gdr1. W tym tygodniu będzie, może poprawią. Masz brandowany soft czy CV? Dziwna jest trochę ta sytuacja u ciebie. W powiadomieniach sprawdzałeś ustawione aplikacje które działają w tle?
  • Odpowiedz
@venomik: Dodatkową aktualizację znajdzie tylko wtedy, jeśli jest ona wypuszczana w czasie, gdy już masz zainstalowaną odpowiednią wersję softu.

Jakby teraz @seth_pl instalował 8.1 to ściąga się on razem ze wszystkimi poprawkami do dnia dzisiejszego, nie trzeba po kolei instalować każdej aktualizacji, która była wypuszczona.
  • Odpowiedz
@seth_pl: Ja póki co mam Cyana oficjalnego na l625 i jest spoko, stabilniej niż było na PfD. Zanim zainstaluję gdr1 to poczekam chociaż 2 dni zanim wyjdą opinie o błędach czy przegrzewaniu się telefonu. Polecam tobie też pocekać chociaż jeden dzień i poczytać opinie. ;) Ustaw sobie synchronizację to będzie łatwiej w razie hard resetu.
  • Odpowiedz
@seth_pl: Dlatego powtarzam, wolę mieć stabilny system bez żadnych niespodzianek niż więcej kafelków na niedopracowanym systemie na którym popracuję 3h. Ja jak na swojej 520stce nic nie robię, to nawet 5 dni trzyma.
  • Odpowiedz