Wpis z mikrobloga

@mk4s: jak ktoś umie wykorzystać możliwości języka, to w czym problem, bo nie rozumiem tego całego "PHP jest be i c--j" :) coś tam potrafię w tym napisać, brakuje mi wielu rzeczy, ale jestem w stanie zrobić coś działającego, a nawet zoptymalizować to na tyle, na ile pozwala język. Tyle mi wystarczy, i wielu osobom też :)
  • Odpowiedz
@sierzchula: W ostatecznym rozrachunku pracuje się dla pieniędzy i to one w mojej ocenie są ostatecznym kryterium.

PHP to ponad 75% internetu. Python, Java, Ruby i inne języki to margines.

Tak patrzę na te wpisy dotyczące tematyki języka który wybrać i czasem mam wrażenie ,że co niektórzy mieli problemy z matematyka w szkole
  • Odpowiedz
@fotexxx: ja z PHP zacząłem ponieważ był pod ręką gdy zaczynałem z internetami, okazało się, że jest łatwy w nauce i daje mi możliwości, jakie mnie interesowały, a przy okazji umożliwiał łatwe znalezienie pracy :)
  • Odpowiedz
@sierzchula: i tyle w temacie :)

Tak poza tym... ja na przykład pisze nie tylko w php....,ale PHP daje mi najlepsze warunki do zarabiania i w tym się realizuje zawodowo. PHP daje mi stabilizacje finansową i pewność tego ,że jak zrealizuje jakis projekt to będę miał następny. Z pythonem czy ruby to już nie takie oczywiste :)
  • Odpowiedz
@msq: @sierzchula: Ja mam pomysł :) Niech się teraz programiści od pythona, ruby i javy pochwalą czy zarabiają regularnie co miesiąc te mityczne 15 000...no dobra opuśćmy poprzeczkę...niech będzie 10 000 :) Warunek to zarabianie tego co miesiąc a nie za projekt raz w roku :)
  • Odpowiedz
@msq: nie jestem taki pewien :) Wśród tych to deklarują się jako programiści java będzie garstka deklarujących zarobki choćby dosięgających tego pułapu. Ja wiem ,że potrafią tyle zarobić...natomiast pytanie ilu ich jest.
  • Odpowiedz
@fotexxx: Ustalmy jedna rzecz - wiekszosc wykopkow mieszka jeszcze z rodzicami i nie zarabia na siebie nic. A rynek enterprise java to nieporownywalnie wieksza kasa i bardziej zlozone projekty niz php.

Bo jesli chcesz rozmawiac o Januszach z Kielc co robia strony dla kwiaciarni i loklanej szkoly nauki jazdy a czasem napisza aplet w javie na strone urzedu miejskiego zeby sie menu ladnei rozwijalo to ja sie nei podejmuje :)
  • Odpowiedz