Wpis z mikrobloga

#webdev #frontend #praca #wroclaw

Potrzebujemy dobrych frontendowców do pracy w Divante we wrocławiu. Przez dobrych mam na myśli obowiązkowo:

- sass/less <- bardzo ważne, bez tego nawet nie zgłaszajcie się

- z js styknie znajomość jquery, ale ładnie (wzorzec modularny) aczkolwiek jest to minimum

- znajomość systemów gridowych, jakieś bootstrapy foundationy nie ważne co konkretnie, ważne, że się umie pracować na gridzie

- RWD koniecznie, ale już się pewnie domyśleliście po punkcie wyżej

- obsługa photoshopów

- git/svn/jakikolwiek inny system kontroli wersji

to jest konieczność, wszystko ponad to będzie atut. doświadczenie w e-commerce a zwłaszcza z magento będzie olbrzymim plusem. praca w metodyce scrumowej też. i podstawy chociaż zagadnień UX-owych

praca zdalna odpada

można spokojnie na własnej działalności być, nawet lepiej

widełki na UOP dla standard (nie junior ani senior) są 2600-3200, pewnie na 3 miesięcznym próbnym trochę mniej, na działalności więcej. oczywiście konkretną stawkę można sobie negocjować.

jak macie coś czym się chcecie pochwalić to wysyłajcie też linki, ale na bank będzie zadanie próbne (jeden prosty widok do pocięcia z psd, kilka godzin roboty max, ale nie jest na czas tylko na pokazanie umiejętności) które oceni ktoś z obecnych frontendow.

pracy jest sporo, z łatwością możecie wygooglać Divante, głównie e-commerce z dużymi, wielomiesięcznymi wdrożeniami. projekty są ciekawe (wiem jak to brzmi), działalności "pozalekcyjnej" jest mnóstwo, szkolenia, prezentacje, wyjazdy - jak ktoś podłapie to może wiele osiągnąć i jeszcze więcej się nauczyć w bardzo krótkim czasie.

do mnie na priva jak ktoś z Was jest zainteresowany lub ma jakieś pytania, będę przepychał dobre kontakty dalej (z polecenia dużo łatwiej i szybciej przebiega). ja nie pracuję w HRze, ja jestem frontendowcem i pomagam szukać dobrych ludzi, a przecież na wypoku jest Was tutaj mnóstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@entrop: Mam znajomego, który w pracy takiej jak ta (frontend, magento) dostaje ~18€ / h imo ta stawka to trochę śmiech, raczej dla mega początkującego, ale spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@seam: te "wymagania" to absolutne minimum, nie jest to na prawdę nic, czego nie mógłbyś się nauczyć sam w kilka tygodni. jak pisałem: jak znasz swoją wartość i potrafisz to pokazać, to zarobisz więcej. ja zarabiam więcej, ale nie będę pisał, że widełki to 2000 plus, bo to absolutnie nic nie mówi. a nie mogę też obiecać każdemu 6 koła na start, bo nie każdy takimi umiejętnościami dysponuję. uważam, że
  • Odpowiedz