Trzeba było w pracy szybko przerobić projekt, który kiedyś ktoś mądry outsource'ował chińczykom. Tu jest taki burdel i spaghetti, że ręka mi się przykleiła do czoła od facepalmów.
@MaryMagdalene: Poka gdzie dokładnie jest burdel, bo nie ogarniam htmla na tyle dobrze a poza tym screen jest #!$%@? jakości i jedyne co widać to "document.write" w każdej linii
Definiowanie wyglądu elementu w htmlu zamiast w zewnętrznym pliku. Np. lista kilkuset divów i każdy z nich ma zdefiniowaną czcionkę w stylu <div style="...>
Ja #!$%@?ę.
źródło: comment_hTOW66X5I8HA2iAOVlHCBOatH9OL4zyk.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Trzeba było w pracy szybko przerobić projekt, który kiedyś ktoś mądry outsource'ował chińczykom. Tu jest taki burdel i spaghetti, że ręka mi się przykleiła do czoła od facepalmów.
@blisher:
Stylowanie inline'owe, skrypty w środku kodu z wersją js 1.2, struktura plików to też #!$%@?.
Definiowanie wyglądu elementu w htmlu zamiast w zewnętrznym pliku. Np. lista kilkuset divów i każdy z nich ma zdefiniowaną czcionkę w stylu <div style="...>
Cały projekt ma ponad 10k plików. Tu jest wszystko.
...może płacili od linie kodu? Z tym że linia kodu w JS była więcej warta niż w HTMLu... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_2fPlEKUzNUObMsjt9CirUArpbM0cZMlc.jpg
Pobierzźródło: comment_HhxTBHVgnCqGJvqmpAVYpNZLO98nuXT1.jpg
Pobierz