Aktywne Wpisy

stndix +131
#budownictwo #prl #ciekawostki
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
źródło: image
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mirki czy w eclipse mogę zrobić jakby punkt przywracania (jak w MSWin). Załóżmy, że mam już pewien kod, który ma ok 1000 linijek i chcę go zrefaktoryzować, ale boję się, że coś mogę zrobić źle, zagmatwam się w tym co robię i już nie będę mógł powrócić do działającej wersji (nie ogarniam javy jeszcze na tyle by przewidzieć większość problemów kompilacyjnych).
@rozowypasek: Też tak kiedyś robiłem. Przy większych projektach w javie, kilku klasach, png w folderach itp itd to za dużo zachodu.
Tak czy siak dzięki wszystkim za odpowiedź,
Poza tym nauka git'a bardzo Ci się przyda więc dobrze, że trafiłeś na coś takiego xD
@Pruderyjny: O, dzięki obadam na 100%. Jest możliwość eksportu projektu eclipse > Intellij?
Intellij jest top 1 IDE do javy i nie tylko.
A w firmach i tak zwykle projekty są budowane jakimś build toolem np. maven, gradle itd. co powoduje, że IDE nie ma kompletnie znaczenia (teoretycznie) i jak "wymagają" w firmach
@Pruderyjny: Jakieś źródło tych danych? :)