Aktywne Wpisy

ibleedforyou +131

ObsranyOdyniec +367
Chłop opisuje patologię na rynku programistów, a w komentarzach oczywiście jadą po chłopie, że nie przygotował się do rozmowy z algorytmów i z historii programowania od początku powstania pierwszego języka programowania.
Jak ma być dobrze na rynku IT jak kuce sami ciągną się na dno. Co za banda socjopatycznych p-----w.
W wielu zawodach wystarczy, że pokażesz papier, że masz doświadczenie, kilka szybkich pytań i zapraszamy. A programistów to przepytują jakby co najmniej
Jak ma być dobrze na rynku IT jak kuce sami ciągną się na dno. Co za banda socjopatycznych p-----w.
W wielu zawodach wystarczy, że pokażesz papier, że masz doświadczenie, kilka szybkich pytań i zapraszamy. A programistów to przepytują jakby co najmniej
źródło: 1142
Pobierz

55/100 🆗 (wczoraj: 41)
Na tagu #gielda widać wyraźne ocieplenie nastrojów po niedawnych spadkach. Głównym motorem napędowym są azjatyckie wzrosty producentów półprzewodników (tzw. pamięciorzy), takich jak Samsung czy SK Hynix, co wywołało falę optymizmu i ogłoszenie „dnia pompy”. Inwestorzy z niecierpliwością czekają również na wyniki finansowe Dino oraz reakcję GPW na raport KGHM, choć ta ostatnia spółka zaliczyła poranny spadek mimo dobrych wyników, co wywołało irytację części wykopków. Mimo to, po spektakularnych wzrostach Moderny i odbiciu na kryptowalutach, na tagu dominuje ostrożny optymizm. Część użytkowników dostrzega już „rzułte światło w tunelu” dla swoich portfeli, choć inni wciąż zmagają się z poczuciem straconych szans (FOMO).
Najczęściej omawiane:
🔥 KGHM: Szeroko komentowane wyniki finansowe i rozczarowanie porannym spadkiem kursu akcji mimo dobrych rezultatów.
🔥 Dino: Spekulacje i wyczekiwanie na publikację raportu, licząc na przebicie konsensusu i potencjalne wzrosty.
🔥 Pamięciorze (SK Hynix / Samsung): Ogromna euforia i potężne wzrosty na giełdach azjatyckich, połączone z zapowiedziami skupów akcji własnych przez gigantów.
Topowi analitycy:
👤 @nie_umiem_inwestowac (BULLISH): "bo dziś jest dzień pompy panie kolego. Jest czas zarabiania i czas tracenia, czas łez szczęścia i łez rozpaczy, czas spadków i czas boczniaków, jednak teraz nadchodzi CZAS POMPY"
👤 @clrshck (BULLISH): "mój portfel zobaczył rzułte światło w tunelu"
👤 @Ajonku2 (BEARISH): "mogłem zrobić dziś 100% na Modernie, a potem se przypomniałem, że równie dobrze mogłem zrobić 300% na Micronie i wcale nie pomogło."
Tomkowe Kreski:
Autor zabiera nas w chaotyczną podróż po wykresach giełdowych, udowadniając, że rynek to jedna wielka „ściema”. Z rozbrajającą szczerością przyznaje, że pogubił się w swoich teoriach o rentowności obligacji, demografii i „zepsutych bananach”. Mimo spiskowego zacięcia, trudno nie polubić jego pełnego westchnień, chaotycznego stylu, w którym globalna ekonomia miesza się z brakiem dzieci i kopaniem rowów. Prawdziwy, uroczo zagubiony giełdowy filozof! (Omówienie rynku 19.08.2026. Obligacje, rentowności, SP500, wypłaszczenie krzywej. Scott Bessent)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 29847 (tydzień temu: 29509; zmiana: +338)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 301 (wczoraj: 305; zmiana: -1%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 224 (wczoraj: 224; zmiana: +0%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @Herm1t (21)
🥈 Najwięcej wpisów: @smieciuchy_cfd (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @nie_umiem_inwestowac (15)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...