Nic w pracy w korpo nie zrobiłem wczoraj i dzisiaj; patrzę się na tego SQL-a i na prezentację biznesową w .pptx, po czym stwierdzam, że to jest tak monotonne i nudne, że masakra. Z rzeczami, którymi się zajmuję, jestem już solidnie po terminie. Ciekawe, kiedy mnie wypieprzą XD
Chyba pozostaje mi po prostu pracować w schemacie pod tytułem: 'praca 1.5 roku' > 'totalny brak motywacji do pracy przez monotonię' > 'wypieprzenie mnie z pracy' > 'odpoczynek 4-6 miesięcy połączony z szukaniem pracy' > 'praca 1.5 roku'
Pracuję w obecnej korporacji od 16 miesięcy; od pół roku natomiast robię 2-3x mniej, niż powinienem, przez co raporty i inne rzeczy się opóźniają. Wynika to z tego, że nie mam żadnej motywacji do pracy; praca dzień w dzień z SQL-em jest ekstremalnie monotonna, nie otrzymuję jakichś wybitnych
@WelcomeStranger: to dobry plan też tak robię ale się nie zwalniają niech cię wyjebja a pewnie cię nie wyjebja bo dużo ludzi się o-------a i tak to jes
@WelcomeStranger: bo korpo to nie praca tylko tzw. bullshit job czyli sztuczne zapełnianie gospodarki byś się nie zbuntował, dostał jakiś tam ochłap a spekulant na szczycie dalej się dorabiał na kradzieży.
Chłop zrobi smutną minę na sali sądowej, dostanie pięć lat bo niekarany, za dobre sprawowanie wyjdzie po 3, kupi kolejnego golfa i skasuje następną rodzinę.
Nic w pracy w korpo nie zrobiłem wczoraj i dzisiaj; patrzę się na tego SQL-a i na prezentację biznesową w .pptx, po czym stwierdzam, że to jest tak monotonne i nudne, że masakra. Z rzeczami, którymi się zajmuję, jestem już solidnie po terminie. Ciekawe, kiedy mnie wypieprzą XD
Chyba pozostaje mi po prostu pracować w schemacie pod tytułem: 'praca 1.5 roku' > 'totalny brak motywacji do pracy przez monotonię' > 'wypieprzenie mnie z pracy' > 'odpoczynek 4-6 miesięcy połączony z szukaniem pracy' > 'praca 1.5 roku'
#przegryw #korposwiat #praca #pracbaza #pracait