Wpis z mikrobloga

• 0
@ejenes: Manchester United w sposób wzorcowy przeprowadza transfery, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Z roku na rok liczba transferów maleje.

Baleba niby ma kontuzje, której doznał w presezonie i ma być gotowy za 3 tygodnie. Za 3 tygodnie to on wróci teoretycznie do treningów, w nowym klubie, więc obstawiałbym, że dopiero w październiku wyjdzie w jakimś meczu. Chyba, że to "kontuzja", żeby wymusić transfer, w
  • Odpowiedz
@allocer: jeżeli chodzi o wybór akurat Baleby, to jest w nim sens bo potrzebowali fizjola, on ma biegać po całym boisku i odbierać piłkę i pod tym względem wypada lepiej niż Ederson. Moim zdaniem zrezygnowali z Edersona, ponieważ Santos pojawił się dostępny, który lepiej wpasowuje się w system Carricka jeżeli chodzi o grę piłką, a do tego ma już doświadczenie w PL, a co do kontuzji to nie ma co
  • Odpowiedz
  • 0
@Pucha12: Teraz tylko pytanie, czy będzie się wpasowywać w system, jak Carrick poleci w listopadzie. Pożyjemy, zobaczymy, ale na podstawie tych sparingów przed sezonem, to nie jestem optymistą. Zapowiada się kolejny, sinusoidalny sezon.
  • Odpowiedz
@allocer: sparingami nie ma co się kierować, patrz na pierwszy okres przygotowawczy ten Haga, a potem jak sezon wyglądał, wiem ze to nie ten sam poziom, ale patrząc na wyniki Arsenalu w presezonie to mogło się zapowiadać nieciekawie, a w meczu o tarczę kompletnie rozmontowali City.
Mi się wydaje, że skoro tyle czasu wytrzymali z Amorimem, który w sumie poleciał tylko dlatego, że miał swoje zdanie(wyniki i formacja to wymówka)
  • Odpowiedz