Aktywne Wpisy

placebo_ +108

duzy_gracz +28
To jest beka, ΕΌe jak szaraczkowi jakieΕ mendy przejmΔ
ziemie przez zasiedzenie, to nie ma problemu. Ale jak miastu coΕ takiego siΔ przydarzy, to typa skuwajΔ
w kajdanki, nasyΕajΔ
caΕy aparat medialny i stawiajΔ
zarzut 10 lat. Mam nadziejΔ, ΕΌe rolnik otrzyma uczciwy proces i zdoΕa udowodniΔ swoje racje. Nikogo to juΕΌ pewnie nie bΔdzie obchodziΔ, bo prezydent Gliwic zmieni siΔ do tego czasu kilka razy i wszyscy o tym zapomnΔ
, ale

ΕΊrΓ³dΕo: animation (71)
PobierzFormat: MP4
Rozmiar: 15.76 MB
Format: GIF
Rozmiar:
Czasami siΔ zdarza ΕΌe dΕugi film jak ten wyΕΌej ktΓ³ry ma 70 sec w oryginale ma 15mb i po kompresji waga siΔ zmniejsza i wtedy taki wynik jak wyΕΌej.
95% wideo ktΓ³re ma 10-15s zajmuje 1-3mb wtedy wszystko siΔ zgadza.
WiΔc japa tam z tyΕu, nie
mp4 jest po kompresji juz, jak coΕ
gif jest tylko skrΓ³cony i przekonwertowany a nie skompresowany XD
Ja bym rozumiaΕ porΓ³wnanie do h265 i av1 ale gifa? xD
komuΕ siΔ chyba pojΔcia pokrΔciΕy.
Nie wiem o jakiej optymalizacji mowimy, material pomniejszony o ilosc klatek, pixeli i sekund a rozmiar tylko rosnie w sporo wiekszym tempie xD 1:1 Gif miaΕby
GIF ma zmniejszone wymiary, czesto zrobiony crop, skrocony czas, zmneijszona ilosc FPS i obnizona jakosc obrazu (nazwana kompresjΔ ). - wiec jest to ogolnie rzecz biorac konwersja i kompresja w jednym
Optymalizacja to slowo w cudzyslowie mΔ dralo.
Czyli miaΕem racjΔ, uΕΌytkownik za gΕupi, ΕΌeby ogarnΔ Δ taki prosty wyjΔ tek w skrypcie.
@Guminator: jak na obnizona jakosc obrazu to i tak zajmuje wiecej per klatke niz h264 xD wiec dalej ciezko mowic o kompresji, plus z matma tez na bakier chyba?
og mp4 ilosc kompresji 0%=0 czyli nic nie bylo zmieniane takie po prostu 100% jakosci, ok zgodze sie, ale z innego twojego przykladu, powiekszony plik ma ilosc kompresji 65%?
z 2MB zrobiΕo siΔ prawie 8MB i to jest 65% kompresji?