Wpis z mikrobloga

https://x.com/partiarazem/status/2084892911678652540

Jak narazie najsensowniejsza kandydatura w Krakowie.
Miasta i tak nie da się bardziej zadłużć jak ekipy PO-PISowskie.

I w ogóle nikt nie wie kto jeszcze chce startować, ale to że kogoś wystawią to pewne, bo przecież trzeba nadal doić spółki miejskie.

#polityka #krakow #polska #nieruchomosci #razem #praca #transport #transportpubliczny
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sn3p6: Ceny nieruchomości mają wiele innych bolączek np. wynajmy krótkoterminowe, spekulanctwo, flipperzy, wysokie marże deweloperów itd. Imigranci są tylko wyższym popytem, które zdrowy rynek mógłby łatwiej przełknąć, nie podbijając cen w kosmos.

Czepiasz się rodzynek w spalonym na węgiel serniku.
  • Odpowiedz
  • 1
@Fajny_Karmel: A co tu jest do rozmowy głębiej niby? Normalni ludzie kierują się zdrowym egoizmem, ty masz defekt w postaci empatii rozszerzonej do absurdu i tyle
  • Odpowiedz
  • 0
@CopyM: Zależy o co pytasz, każdy trudniejszy temat potrzebuje wnikliwej analizy i rozpatrzenia. A z tą empatią to fajna teza - gdzie ja wykazałem się swoją empatią? Jedynie broniłem babki z razem i tyle.

Ajaj, prawaczki... tylko budujecie u mnie przeczucie, że żyjecie w bańkach mitomańskich dychotomi...
  • Odpowiedz
  • 0
I jeszcze jedna sprawa - przez zmiany klimatyczne zostaje nam oczekiwanie na jeszcze większe fale imigracji. W Afryce klimat staje się coraz gorętszy, przez coraz trudniejsze jest tam życie. Myślę, że sam byś uciekał do innego kontynentu, jakby w twoim domu trudem było załatwienie choćby czystej wody do picia.

@Fajny_Karmel: Nie no jasne, nigdzie nie bredziłeś o empatii, implikując, że rozumiesz czemu migrują (empatia jest dokładnie tym). Idź próbować fikołów
  • Odpowiedz