Wpis z mikrobloga

#ukraina
Czy ktoś z Was czytając to co ukraińcy piszą o Polakach w sieci tez zaczyna się martwić o naszych stepowych przyjaciół?
Czy ktoś pamięta ten okropny polandball w którym ukraineball czyszcząc toaletę podśpiewuje antypolskie "jeszcze polsza nie zginęła, ale zginąć musi"? Oby to się nie skończyło dla naszych sąsiadów jak w tym komiksie, prawda?
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Casuel: zdajesz sobie sprawę z tego, że populacja Ukrainy liczy między 37 do 42 milionów ludzi, a ty twierdzisz, że ukraińcy nas nienawidzą na podstawie kilku komentarzy z telegrama, które pewnie nawet nie pochodzą od ukraińcow. Tak jak sporo komentarzy na wykopie idzie z ruskich farm, prawda? Musisz zdawać sobie sprawę z tego, że to nie jest żaden mierzalny argument - nie wierzę, że w ogóle o tym dyskutujemy.
  • Odpowiedz
@szalony_bombardier: wszystkie komentarze, a sa ich setki z dziesiatkami reakcji, sa krytyczne wobec Polakow. Zero pozytywnych.

Ale daj linka do innego zrodla, moze rozne sa i na zle trafilem. Akurat jakies rosyjskie.
Tylko cos duzo gore z rosjanami tam dodaja..
  • Odpowiedz
@Casuel: ci sami ludzie, którzy piszą te komentarze? Trochę to wygląda jak te historyjki 'o wykopki są przeciw czemuś-tam, a jeszcze rok temu byli za'. Wiesz, że są różne wykopki, prawda? Ktoś wyjaśniał Ci już w poprzednim poście, który wkleiłeś, że telegram nie jest miarodajny, ale nawet gdyby wziąć pod uwagę, że część z tego jest pisane przez Ukraińców, którzy na prawdę nie lubią Polaków to jest to promil całego
  • Odpowiedz
@szalony_bombardier: Rozumiem, wiem jak wygladaja badania nastrojow spolecznych ze stycznia. Nie trafilem jeszcze w miejsce, gdzie WSZYSTKIE komentarze bylyby tak obrzydliwe wobec ukraincow.

Nie poprosze Cie po raz kolejny o inne zrodla, bo robilem to na wykopie kilkanascie razy i one chyba nie istnieja xD
  • Odpowiedz
@Casuel: nie śledzę ich, bo nie są dla mnie miarodajne. Tak jak te kilka (w porównaniu do całej populacji) osób z telegrama, które Lutek przedstawia w sposób jakby zaraz miała nas zalać jakaś dzicz ze wschodu i zjeść. Znam wielu Ukraińców i są spoko. Na youtubach co chwile przewijają mi się jakieś podziękowania ukraińskich żołnierzy, artykuły o tym, że Ukraińcy uratowali jakiegoś chłopaczka, bo tonął itd - i to też
szalony_bombardier - @Casuel: nie śledzę ich, bo nie są dla mnie miarodajne. Tak jak ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@szalony_bombardier: Z orkami to zgoda. I nie mowie, ze cala Ukraina nas nienawidzi. Natomiast takiego poziomu komentarzy nie widuje w pl necie. Jestem po prostu w szoku, spojrz na tego screena- to pierwszy komentarz, zero negatywnych reakcji..
Zrodlo inne niz poprzednie screeny
Casuel - @szalony_bombardier: Z orkami to zgoda. I nie mowie, ze cala Ukraina nas nie...

źródło: 1000009455

Pobierz
  • Odpowiedz
@Casuel: ja widuję. W Polskim. Często też latały tu komentarze o tym jak podzielić Ukrainę i pogodzić się z Rosją. Od Ukraińców czy nawet kacapów dzieli nas bardzo niewiele. Polska wieś czy powiatowe to w sumie to samo plemię. A i nie próbuję nikogo tłumaczyć ani nie mówię, że Ty tak twierdzisz ale narracja jest jaka jest. Gdzieś tu niedawno ktoś buńczucznie stwierdził, że koniec. Polacy mają dość Ukraińców. No
  • Odpowiedz