Aktywne Wpisy
duzy-skrzat +12
Chwalenie sie graniem w single to jest jak chwalenie się że poszło się film oglądać do kina. Przecież to ludzie bez rąk i nóg robią dosłownie. Wbijcie gladiatora w wowie, albo diament w lolu - to jest jakiś wyczyn czy powód do chwalenia. K---a jak widze te gameplaye na youtube przez typów w wieku 50 lat co klikają umiejętności myszką w jakimś RPGu to dostaje wylewu. Tyle lat i ciągle stanie w
murison +48
wy tu pierddzielicie o jakimś gta, a tymczasem wleciał trailer remake'u hirosków bożych
sam nie wiem, cukierkowate to jakieś...
chyba
sam nie wiem, cukierkowate to jakieś...
If it ain't broke, don't fix it
chyba

Olivier Durbano Turquoise. W otwarciu wyraźnie daje o sobie znać terpentyna, do której po paru sekundach dołącza słony, morski akord i wodorosty. Jest również sporo aromatyczno ziołowych nut i nieco przypraw. Czuć elemi, jałowca i kolendrę, a w tle także trochę kadzidła. Całość jest całkiem świeża i oryginalna, myślę że nie wąchałem wcześniej czegoś podobnego. Dalej wychodzi trzcina wraz z kocanką, a także drzewny akord. Miodu osobiście nie wyłapuję, tak samo jak samej słodyczy.
Turqoise to perfumy które są dla mnie przede wszystkim aromatyczno ziołowe, drzewne i wyraźnie słone. Mogą kojarzyć się trochę z niektórymi morskimi zapachami, ale posiadają unikalną kompozycję oraz charakter, który czyni je rozpoznawalnymi. Jeśli ktoś zalicza się do osób znudzonych cytrusowymi świeżakami, to warto się z Turqoise zapoznać. Może być polaryzujący i nie przypadnie każdemu do gustu, ale uważam że powinien znaleźć się na liście perfum do przetestowania, jeśli lubi się nietypowe kompozycje.
Parametry wypadają dosyć przeciętnie, powiedziałbym że zarówno żywotność jak i projekcja niczym się nie wyróżniają. Zapach natomiast wręcz przeciwnie i choć sam raczej nie zaopatrzę się we flakon, to bardzo doceniam te perfumy. Są ciekawe i pozostają jednocześnie na tyle noszalne, że nie obawiałbym się wyjść w nich do ludzi. Ocena końcowa 8.5/10
Zapach 9/10
Projekcja 5/10
Żywotność 6/10
Jakość/Cena 7.5/10
pozostałe recki
źródło: pl-p_c_6297
PobierzEdit. No i jeszcze ofc parametry