Wpis z mikrobloga

@marcaj: jakim człowieku ty jesteś odklejonym łbem, nic nie powiedziałem o wołyniu, a ty sobie już musisz dopisać xD
Ah tak, narracja dla oświeconego wykopka, nawet nie powiedziałem nic takiego negatywnego, tylko, że w 91 dopiero Ukraina pojawiła się na mapie. No tak, ale jaśnie oświeconego wykopka, przez tag ukraina jest wszystko czarne i białe, powiesz coś na ukra, to jesteś botem rosyjskim XD
Nienawidzę tych czerwonych komuchów, ale też
  • Odpowiedz
  • 1
@marcaj: jakim człowieku ty jesteś odklejonym łbem, nic nie powiedziałem o wołyniu, a ty sobie już musisz dopisać xD

@paluszki_rybne: to już nie można wspomnieć o Wołyniu w innym kontekście niż "uga buga pamiętamy"? No chyba że tak naprawdę nie wiecie co tam się wydarzyło i kiedy, a tylko powtarzacie bo braun korba zakręciła xD
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: wy macie krzywe patrzenie na stare pokolenie i jakies wyidealizowane. Dziadkowie z tamtych lat to by powiedzieli, ze ruskie sie po prostu po ryjach kolejny raz biją i co nas ma to obchodzić. Tych ze starszych pokoleń nie rzucacie tutaj ciągle z Facebooka, a prawda jest taka, że większość starego pokolenia to traktuje Ukrainę jako swoją tarczę, bo wiecznie my musieliśmy być w historii taką Ukrainą. Ukraina dopiero jak
  • Odpowiedz
pamiętam jak dzisiaj jak było zajęcie Krymu, a i tak każdy w Polsce miał to w dupie albo ten temat po prostu był od czasu do czasu wspominany

@paluszki_rybne: bo w 2014 ruskim się udało wszystko, militarnie, politycznie, PR-owo (poza zestrzeleniem Boeinga), na ostrzeżenia krajów typu Polska nie patrzył nikt, każdy wolał zachwycać się i robić memaski z nową gubernatorką Krymu (pamięta ktoś?). Co by było jakby wtedy poszło takie
  • Odpowiedz