Wpis z mikrobloga

@r5678: Tak, mają normalnie swoją zagrodę a jak jest pogoda to chodzą sobie po parki i zawsze je ktoś tam pilnuje. Także fajna atrakcja takie kury :)
  • Odpowiedz
@r5678: pracuję przy Ogrodzie Saskim i gwarantuje Ci że były. Albo ich nie zauważyłeś albo miałeś pecha za każdym razem, że akurat je gdzieś chowali że względów weterynaryjnych.

Weszły do saskiego w 2014 i od tego czasu mają swoją klatkę, w której siedzą kiedy nie są wypuszczone.
  • Odpowiedz
  • 1
w czerwcu 23r nie było, w 20,19,18,17,16 nie było

@r5678: Pawie w ogrodzie saskim sa juz ponad 10 lat spokojnie. Jeszcze je kojarzę ze swoich czasów studenckich w Lublinie
  • Odpowiedz
@p-ss: wszedłem sobie na strett view, no rzeczywiste są.. i byłem tam przecież. widocznie tak mi to było obojętne, że w ogóle tego nie zapamiętałem xd bo to klatkę raczej widziałem.
a teraz jakiś wystawny wybieg i ładny paw mi w ogóle nie pasowały do tamtego obrazka :D
  • Odpowiedz
  • 1
@Fako: nie chodzą już. Na poczatku chodziły, ale oczywiscie psiarze mieli w------e na zakaz (którego już nie ma) i pies pogryzł pawia..
  • Odpowiedz
  • 0
@Pituch: O k---a, to tego nie wiedzialem. A przysiągłbym, że tamtego roku siedziała jeszcze babka i pilnowała pawi jak sobie łaziły. Chociaż nie ma się co dziwić. Park jest coraz mocniej zaniedbany.
  • Odpowiedz