Aktywne Wpisy

vorky +113
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

adam-yxz +188
#mecz
Belgia w kryzysie, Belgia ospała,apatyczna, bez wyrazu, bez planu, bez wiary w zwycięstwo a lwy Senegalu agresywne, dynamiczne, wyczekujące, czekające na swoją szansę, na chirurgiczny atak, na kliniczne skarcenie czerwonych diabłów...
Belgia w kryzysie, Belgia ospała,apatyczna, bez wyrazu, bez planu, bez wiary w zwycięstwo a lwy Senegalu agresywne, dynamiczne, wyczekujące, czekające na swoją szansę, na chirurgiczny atak, na kliniczne skarcenie czerwonych diabłów...

Najgorsze jest to że boomerzy mieli racje.. Jako millenials odcinałem się od staromodnych poglądów, chciałem być bardziej nowoczesny, zachodni, progresywny i tego typu ale w tym kraju z takim podejściem (nawet jak słusznym) to nic nie zdziałasz a przynajmniej nie u nas xD. Ponad 30 lat na karku i stwierdzam że jeśli chcesz do czegoś dojść to tylko znajomości, cwaniactwo, kombinatorstwo. Co więcej, żadna ciężka praca, sprawiedliwość czy równość. Boomerzy zawsze powtarzali że warto mieć znajomego lekarza i prawnika i jakie to jest teraz adekwatne, gdzie non stop sprawcy drogowi chodzą na wolności albo te salony vip u lekarzy. Może jestem naiwnym idealistą ale serio uwierzyłem że 20 gospodarka świata, doganiamy zachód, mentalność się zmieniła i teraz to będziemy drugą skandynawią. Nie znam nikogo kto by się dorobił uczciwą pracą i chyba nie ma u nas miesiąca żeby nie było kolejnych #afera z przedsiębiorcami, lekarzami, prawnikami, wałkami na dotacjach, politykami, wojskiem, przetargami....
#polska #praca #przemyslenia #biznes #pieniadze #lekarz100k #kolchoz #przegryw #polak #antykapitalizm #gospodarka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: comment_a6qV34DKMSOR4paCDZkcSB97slgULF6r
Pobierz@mirko_anonim: Ale ten mityczny zachód działa na tych samych zasadach. Najpotężniejsi to nie Ci co najszybciej machają łopatą w fabryce zarówno w Warszawie jak i w Hamburgu czy Londynie. Znajomości, kontakty, pozycja, wykształcenie, posiadany majątek, zamieszkanie, przynależność do formalnych lub mniej formalnych klubów, stowarzyszeń i klik - to stanowi o statusie. Neolibkowe ględzenie o produktywności, spreadsheatach, dynamicznych korpo i mentalności zwycięzcy to opium dla robotników,
To nie jest żadne kombinowanie, to jest umiejętność społeczna i przydaje się w każdych czasach od starożytnego Rzymu. I na zachodzie ludzie z najnowocześniejszą mentalnością też mają znajomych i też mają z tego określone korzyści
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Następnie z emfazą godną Krzysztofa Kolumba odkryłeś, że sie mylileś.
Brawo ty
I jeszcze ten Stańczyk pod takimi pierdami XDDD
@mirko_anonim: Naprawdę uwierzyłeś, że Polska jest na 20 miejscu, a Szwajcaria na 40 miejscu? xD