Wpis z mikrobloga

#bitcoin #kryptowaluty #gielda #zaorski

ej batkojniarze jednej rzeczy nie jestem w stanie pojac. bitcoin to juz nie jest nowinka ze kupicie gdzies za grosz i wam zrobi 1000x konto. teraz juz przy tych wycenach to on jak wam zrobi 2x konto to jest juz swieto lasu

a co za tym idzie, to majac takie r/r nie lepiej po prostu kupic nasdaqa albo spxa i miec pewnosc ze na bank wam zrobi te 2x predzej czy pozniej niz pi3rdolic sie w jakis shady risky g0wnopieniadz ktory ani juz nie wykreci niewiadomo jakiego wyniku, a do tego ekspozycja na przepi3rdolenie kapitalu jest nieporownywalnie wieksza?

czysto spekulacyjnie (bo do niczego innego to g0wno sie nie nadaje) - po chvj sie w to pakowac?
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pysznewpierdalator: a mozesz wziac kredyt pod zastaw używając tego nasdaq albo spx? I to za pomocą kilku kliknięć w kompie, bez zadnych rejestracji, kyc czy aml? Tak żeby miec ekspozycje na cene i jednocześnie kasę na inne zakupy.

Zresztą, akcje też już mamy on chain i zaraz też je będzie można używać w tej formie jako collateral.

Handel oczywiście 24/7, tradycyjne finanse też powoli migrują na ten model. Szybciej, taniej,
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: wiele osób nie chce mieć z XTB maklerami i bankierami do czynienia. Na tagu gielda na XTB mówią szczur i porównują wprost do cinkciarza. Mój kumpel założył konto na XTB to był wręcz atakowany telefonami ukrainców białorusinów namawiających go na inwestycje. Ci ludzie ledwo mówili po polsku a dzwonili mu doradzac co ma kupić na giełdzie bo widzą "znaki"

Widzisz teraz że wszystko rośnie i wydaje się tobie że
  • Odpowiedz
czysto spekulacyjnie (bo do niczego innego to g0wno sie nie nadaje) - po chvj sie w to pakowac?

@pysznewpierdalator: Dla marzeń. Kupi taki za kieszonkowe i ma fantazje jak to za kilka lat będzie miliarderem w willi z basenem i wreszcie pokaże tym "no-coinerom". Za kilka lat przynajmniej będą mieli jakąś lekcję od życia.
  • Odpowiedz
@Imagination: jak ktoś ma takie fantazje to raczej kupuje floki6969xyz czy inne pepe a nie bitcoina. Myślę że nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy już na bitcoinie w żadne 100x czy 10x które zrobiłoby z jego kieszonkowych majątek.
  • Odpowiedz
Myślę że nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy już na bitcoinie w żadne 100x czy 10x które zrobiłoby z jego kieszonkowych majątek.

@De_Fault: Na Wykopie widziałem przynajmniej kilku takich. Nieraz czytałem jak to ustanawiają właśnie majątek na pokolenia (nie chodzi o jakieś jakieś tam skromne 10x o ktorych piszesz). Widać było, że to nie doświadczeni inwestorzy tylko dzieciaki którym nakręcono fantazję. Chociaż ostatnio faktycznie jakby trochę ucichli xD
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: Niestety nie mogę odnaleźć czasu przypomnienia.

Aby dodać przypomnienie, użyj formatu:
@Przypomnienie kiedy lub @Przypomnienie kiedy "co"
kiedy – po jakim czasie chcesz otrzymać powiadomienie, np. za rok.
"co" – w cudzysłowie wpisz treść przypomnienia, którą
  • Odpowiedz
@Imagination: z tym że znam ludzi w tym siebie którzy na tym zarobili tyle ile na czym innym by nie wykręcili. Dla mnie to może być największe g---o spekulacyjne ale tak długo jak zarabia to działa. Nasdaq itp. OP widzi że rośnie ... Nie w każdym ujęciu walutowym rośnie ale o szczegółach to nie dobrze mówić. Wykopki to dziwne zwierzęta. Skoro zarobiłem opodatkowałem i kupiłem złoto fizyk w dołku to
  • Odpowiedz