Aktywne Wpisy

Clefairy +34
Tak widzฤ ludzi co majฤ
bรณl d--y o brak gier na przestarzaลych pลytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, ktรณrzy aby poczuฤ, ลผe coล posiadajฤ
muszฤ
to sobie wcisnฤ
ฤ na zapomnianฤ
zakurzonฤ
pรณลkฤ.
Sam swego czasu kolekcjonowaลem gry, ale po dลuลผszym czasie doszedลem do wniosku, ลผe jest to bezsensowne. Do tych gier i tak siฤ NIE WRACA, co najwyลผej kupuje siฤ za 30 zล na promocji odลwieลผonฤ wersjฤ jakiejล produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowaลem gry, ale po dลuลผszym czasie doszedลem do wniosku, ลผe jest to bezsensowne. Do tych gier i tak siฤ NIE WRACA, co najwyลผej kupuje siฤ za 30 zล na promocji odลwieลผonฤ wersjฤ jakiejล produkcji i ogrywa na luzie na
ลบrรณdลo: 5851
Pobierz
Dusk_Forest77 +90
Gdyby ktoล z was jeszcze sฤ
dziล ze ten typ nie jest idiotฤ
xD
#nieruchomosci #gielda #mickpl #bekazprzegrywow #heheszki
#nieruchomosci #gielda #mickpl #bekazprzegrywow #heheszki
ลบrรณdลo: 1000030407
Pobierz

Na mapie widaฤ klasyczny Omega Block โ wzorzec, ktรณry wลaลnie wywoลuje falฤ upaลรณw w Europie.
Nazwa pochodzi od ksztaลtu greckiej litery ฮฉ: potฤลผny grzbiet wysokiego ciลnienia wciลniฤty miฤdzy dwa niลผowe ukลady. Gorฤ ce powietrze z Sahary jest transportowane na pรณลnoc, a pod blokadฤ opada i adiabatycznie siฤ nagrzewa.
Zero wiatru, peลne sลoลce i upaล jak w piekarniku.
To caลkowicie naturalne zjawisko โ takie same blokady omega powodowaลy rekordowe fale upaลรณw w 2003 (najgorฤtsze lato od 1540), 2010 i 2018 roku.
Owe zjawisko nie ma nic wspรณlnego ze zmianami klimatu ani emisjami CO2. Od zawsze tak bywaลo
ลนrรณdลo: Fanpage - https://www.facebook.com/Olkusz.tv
ลบrรณdลo: image
PobierzTak na marginesie to jestem ciekaw, w jakim stopniu czลowiek moลผe dziฤki technologii ingerowaฤ w taki ruch powietrza.
Albo czemu wystฤpuje ona czฤลciej teraz juลผ 30 lat temu?
Ludzie nawet w komentarzach orajฤ tego fejka :D
Wystarczy daฤ skrawek logicznego wytลumaczenia w postaci takiego wpisu i wiฤkszoลฤ z nas z satysfakcjฤ przyjmie to jako wygodne i caลkowite wytลumaczenie.
Normalcy bias niestety jest winowajcฤ wszystkich naszych klimatycznych klฤsk.
No przecieลผ ลผyjemy, nikt nie zginฤ ล a jak ktoล zginฤ ล to byล chory, nic siฤ nie staลo i tak do
@To_ja_moze_pozamiatam: odpowiedลบ na to pytanie to internet. 30 lat temu to o takich rzeczach dowiadywaลeล siฤ z wieczornego dziennika albo z gazet nastฤpnego dnia, a jak miaลeล w dupie wiadomoลci to wcale siฤ nie dowiadywaลeล.
Teraz to kaลผdy o tym gada, temperaturฤ z oficjalnych stacji moลผesz ลledziฤ na ลผywo, itp.
Moja mama braลa ลlub w lutym w 1998 albo 1997 roku i wtedy w lutym byลa temperatura powyลผej 20 stopni
No a rok temu nie byลo prawie w ogรณle takich temperatur, mam sลabฤ pamiฤฤ do takich rzeczy ale to akurat pamiฤtam bo prawie nie miaลem dobrych pogod ลผeby rowerem pojeลบdziฤ
No skoro twierdzisz, ลผe w '97 czy tam '98 roku normฤ byล ciepลy luty to wklejam, ลผe w '96 w kwietniu byลo kupฤ ลniegu. Ty wklejasz gลupi argument to ja, odpowiednio, taki sam
Obecnie ลnieg zobaczysz moลผe w lutym.
Oba przykลady nie majฤ sensu. Popatrz na trendy, na wykresy itp. I to ty powinieneล poznaฤ duga stronฤ. Ja tam
Zacytujฤ wpis:
To caลkowicie naturalne zjawisko.