Aktywne Wpisy
Sajden1337 +14
#vinted kupiłem ostatnio na vinted air podsy za mniej więcej połowę cenę nowych ( zapłaciłem 500 zł ) wystawione jako niby nietrafiony prezent ale oczywiście jako oryginalne itd. Przyszły i jak się szybko okazało są to fejki. Nr seryjne na pudełku zupełnie inne od tych co wykrywa iphone. dodatkowo na pudełku piszę made in USA a nie made in China ( co za dumny Chinczyk musiał to robic ), brak oznaczeń CE
vikop-ru +957
idę sobie spokojnie ulicą do domu w miejscu, gdzie jest spadek terenu, i w poprzek toczy się passacik kombi, za kierownicą #rozowypasek a w środku dwa małe szkraby o nieznanym komorze paska. Słychać, że coś terkocze, więc nagle passat się zatrzymuje, i różowy pasek idzie na tył samochodu zobaczyć, co się dzieje (moim zdaniem coś w kole, ale whatever). Jednak nie pomyślała o zaciągnięciu ręcznego, passat stoczył się kilka metrów po górce, różowy pasek dzielnie go gonił, ale nie dogonił, i stojący na parkingu opel #!$%@?, i przód passata też tak bardzo #!$%@? xD póki co różowy pasek się rozpłakał, a ze sklepu wyszedł właściciel opla i chyba go trochę zamurowało(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#truestory #niepasta #warszawa
@emeryk: A niech sobie, #!$%@?, te glupie oczy wyplacze. I niech nie mysli, ze ze lzami splynie rowniez #!$%@? wlasciciela Opla, mandat i szalenczy gniew meza, jak zobaczy ile trzeba zaplacic za remont, plus fakt, ze mu stawka ubezpieczenia wzrosnie. Mam nadzieje, ze chlop madry byl i samochod stoi na zone - niech sie sama martwi, ze swojego portfela. Szkoda tylko dzieci, bo sie wystraszyly.
@hpiotrekh: ale OC pokrywa straty innych osób, a AC nie było wykupione
co ci da oswiadczenie policji, oprocz #!$%@? mandatu sprawcy?
@emeryk: wiem, ze tylko poszkodowanego. jesli stary pasek to naprawa duzo nie wyniesie, jesli nowy to bedzie wiedzial ze drogi samochod warto ubezpieczyc z ac :D
@hpiotrekh: Za wiki: 'Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, OC – rodzaj ubezpieczenia majątkowego. Na mocy umowy ubezpieczenia OC zakład ubezpieczeń przejmuje na siebie ekonomiczne skutki wyrządzonych osobom trzecim szkód[...]'.
chodziło mi o sytuacje gdzie wjezdzasz komus w dupe i płacisz mu 600zł za zderzak zamiast spisać oświadczenie szkody, naprawić z oc i mieć wzrost stawki rzędu 0/50 - 100 zł
@hpiotrekh: A to da, ze orzeczona jest wina sprawcy, a kolizja zaprotokolowana. Bo to raz ludzie zalatwiali na gebe, a pozniej cwaniak sie wypial?
Jak już latasz po wiki i rzucasz cytatami to przeczytaj jeszcze u wujka czy policja jest potrzebna przy zdarzeniach z jednoznacznym winowajcą, przyznającym się do winy do tego.
@hpiotrekh: da mi to, że jak pójdę do ubezpieczyciela, to nie będą próbowali mnie wydymać. Nie chcę być jedną z osób, które potem potem w sądzie bronią tego, że są niewinne.