Wpis z mikrobloga

Kto jest komornikiem?

Kto zajął samochód marki Fiat Seicento 1.1 w stanie bardzo dobrym?

Kto ustanowił cenę wywołania na 400zł?

Czyj przyszły teść ma auto komis?

Kto mu dał cynk?

Kto robi tak z każdym samochodem wartym uwagi?

Kto dzieli się z przyszłym teściem zyskiem 50/50 po odjęciu kosztów picowania fury?

Kto dostaje miesięcznie dzięki temu sporą kasę?

Kto ma w skarpecie miesięcznie więcej niż programista z wykopu?

I nie mówcie mi, że to niegodne zachowanie, bo mam to gdzieś. Idę niejednokrotnie takim dłużnikom na rękę, wyznaczam terminy licytacji tak odległe jak tylko mogę, a oni myślą "hehe głupi komornik, popłacze znowu trochę to znowu się przeciągnie"

To tak nie działa. Jak ktoś narobił długów to niech je teraz spłaca a nie wysyła mi skan zawiadomienia o kradzieży laptopa, którego licytacja miała się odbyć następnego dnia i myśli "nic ten złodziej ode mnie nie dostanie". A potem płacz bo dług rośnie.

I każdy z Was mając do wyboru- iść kupić auto na giełdzie za 4000zł albo kupić je za kilka stów po znajomości wybrałby to drugie.

Chyba wezmę od teścia tego fiata i zrobię sobie samochód do z-----------a- tak jak zawsze marzyłem

#oswiadczenie #dziendobry #gorzkiezale #komornikstory

Jeśli chce ktoś poczytać jak wygląda komorniczy bajzel/jak się wszystko ustawia i jakie wałki odchodzą to zapraszam do śledzenia #komornikstory
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sir_grzech: gdzie mnie ktoś p------e? Człowieku wiesz ile jest komorników? Wiesz ilu kupujących samochody to handlarze? A z przyszłym teściem rodziną (jeszcze) nie jesteśmy, więc kto mu zabroni licytować ruchomości?

Lubię seicento- miałem kiedyś, sentyment pozostał, ale nie podniecam się głupim samochodem za kilkaset złotych, spójrz ile jest licytacji kilkuletnich samochodów i za jaką cenę, a teraz pomyśl ile z takich okazji z jeszcze mniejszą ceną nie jest ogłaszanych.

@Derol: Nie trafiłeś. Mam syna aplikanta, fajnie to wygląda jak przychodzi
  • Odpowiedz
@sir_grzech: zgadza się, ale jedynym sposobem na walkę z tym jest w przypadku np. fotoradarów nie przekraczanie prędkości/ kombinowanie ze wskazaniem sprawcy/ używanie Yanosika/ CB radia itd, ale jak już walkę się przegra i dostanie mandat to lepiej przyznać się do przegranej i go zapłacić a nie olać sprawę, ponagleń nie odbierać a potem wyzywać bo komornik zajął konto w banku i starego fiata za pińcet złota.
  • Odpowiedz
@MieszamKaweOlowkiem: a gdyby Ci ktoś zaproponował kupno nowego laptopa i7/8GB/1000GB za 400zł legalnie to nie skorzystałbyś? :) Może i jestem chujem, ale sory, w tym kraju się nie dorobisz uczciwą pracą bo prędzej czy później wpadniesz w jakieś długi, zobowiązania pociągną Cię na dno i tacy jak ja Cię zlicytują.
  • Odpowiedz