Wpis z mikrobloga

@negatywne_myslenie:

Dlaczego mamy pomagać zwierzętom, skoro ludzi mamy w dupie, a zwłaszcza niewinne dzieci?

Bo zwierzętom możemy pomóc? Niejedzenie ich nie jest takie trudne... Jak mam niby pomóc dzieciom w afryce? Nie jeść ich? Zaskoczę cie... nie jem ich.
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: W jaki sposób pomagasz zwierzętom poza ich niejedzeniem? To, że nie zabijam cyganów na wrocławskim rynku nie oznacza, że im pomagam. A jeśli uważasz nieprzyczynianie się do zabijania poprzez niejedzenie to zaskoczę Cię - możesz nie kupować rzeczy od wyzyskujących ludzi firm.

Z resztą nadal nie wiem, dlaczego nawiązujesz do niejedzenia mięsa, skoro nie o tym z Tobą rozmawiam. Nie da się poprowadzić bez tego dyskusji?
  • Odpowiedz
@chapeaunoir:

jedząc warzywa i owoce daje pracę ludziom, którzy jej nie mają.

Ale wszyscy hodowcy zwierząt, pracownicy ubojni i zakładów przetwórstwa mięsa nie zasługują na pracę.

@fuurikuuri: Wyprzedziłaś mnie. @negatywne_myslenie: nie zapominajmy, że @chapeaunoir: pisał, że chodzi w skórzanych butach, ponieważ bydło i tak jest ubijane i skóra by się zmarnowała. Tak wygląda jego ratowanie zwierząt. :) Poza tym wegetarianie spożywający mleko i jaja
  • Odpowiedz
@fuurikuuri: produkcja jednego dania mięsnego pochłania 4 razy więcej roślin niż danie wegetariańskie.

Naprawdę skończ... Robisz k---e z logiki od samego początku. Czyli teraz uważasz, że dzieci w chinach mają zdechnąć bo ich praca jest niepotrzebna?

@negatywne_myslenie: nie jedząc ich i promując wegetarianizm zmniejszam ilość zwierząt,
  • Odpowiedz
@Niepotrzebne_plus18: Ale zaraz bedzie "oni moga sobie znalezc inna prace" ale zaraz zaraz, moze ci ludzie od owocow tez moga? Ale zawsze mozna robic k---e z logiki.

Ja to uwielbiam wlasnie takich ludzi. O, nie bede kupowac ubran z chin - budzie sie codziennie rano z poczuciem ze jestem takim dobrym czlowiekiem! O, ta firma obiaca samochody zrobila cos tam zle, kupie inny - taki k---a ze mnie prawilny czlowiek!

Nie bede
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: Raczej meczysz po prostu niz wygrywasz. Sa tak beznadziejne przypadki ze czlowiek odpuszcza. Troche jak z tymi bardzo grubymi dziecmi w sklepach ktora sie rzucaja na ziemie bo chca cukierka. Dra sie do tego stopnia i taki robia b----l ze w koncu matka da im tego cukierka.

Nie powinna, bo to zla nauczka, ale wszyscy dookola zadowoleni bo nikt juz mordy nie drze :)
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: O tym, że ludzie pracujący za grosze są często do tego zmuszani (nie fizycznie, ale przez życie), a nie, tak jak Ty twierdzisz, mają wybór i nikt im nie każe pracować ;) Do tego się przyczepiłam i to Ci próbuję przekazać, ale widzę, że jak nie jest o jedzeniu mięsa to nie jesteś w stanie ogarnąc tematu dyskusji.
  • Odpowiedz
@fuurikuuri: dobra wiec podsumuj swoje wypowiedzi tutaj.

Jeśli dobrze rozumiem, aby przejmować się losem zwierząt i walczyć o ich lepszy los muszę uratować wszystkich ludzi na świecie i zabronić pracy? Mamy im wszystkim finansować wakacje, jedzenie i internet? Tak?
  • Odpowiedz