Aktywne Wpisy

maikeleleq +15
Strigiformesman +192
Ale zesrańsko przed referendum w krakowie. Mieszkam pół kraju dalej, a mimo to na facebooku co chwila mi się wyswietlają wpisy jakichś obcych ludzi apelującyc zeby nie brac udziału w tym referendum #sct #krakow #miszalski #referendum

68/100 🚀 (wczoraj: 74)
Na tagu #gielda panuje obecnie 'nerwowa hossa'. Z jednej strony użytkownicy świętują potężne wzrosty na tzw. 'pamięciorzach' (Micron/MU) oraz Nvidii, co napędza sentyment bullish i okrzyki o 'pompie'. Z drugiej strony narasta lęk przed pęknięciem bańki i korektą – wielu użytkowników przyznaje, że 'o-----a nachy'. Polskie spółki budzą skrajne emocje: Dino jest lżone jako 'śmieć', a PZU i banki (PKO) oceniane są przez pryzmat dobrych wyników, które jednak 'były już w cenie'. XTB ('szczur') cieszy zyskami, ale irytuje lagami aplikacji. Dodatkowym tłem jest głośna drama między Zawodem Inwestorem a Cymcykiem, która zdominowała dyskusje o autorytetach giełdowych.
Najczęściej omawiane:
🔥 Micron (MU): Euforia po skutecznym przebiciu bariery 800 USD i kontynuacja rajdu na spółkach technologicznych.
🔥 Dino: Oczekiwanie na wyniki finansowe połączone z dużą dozą pesymizmu i nazywaniem spółki 'śmieciem'.
🔥 XTB (Szczur): Dyskusje o dywidendzie, problemach z działaniem platformy wieczorami oraz weryfikacji przy wypłatach.
Topowi analitycy:
👤 @nabla-delta (NEUTRALNY): "Zawód Inwestor zagrał kartą kompromitacja cwela"
👤 @vladi_putin (BULLISH): "Pan szczur jest dla mnie dziś łaskawy. Żegnaj biedo piękna kusicielko"
👤 @hrabia_ponimirski (BULLISH): "Klasyka. Ropa od tego wpisu +100%."
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26011 (tydzień temu: 25805; zmiana: +206)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 501 (wczoraj: 465; zmiana: +8%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @pepedros (36)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (14)
🥉 Najwięcej komentarzy: @pepedros (24)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...