Wpis z mikrobloga

✨️ Refleksje o życiu i decyzjach związanych z rodzicielstwem
#antynatalizm #dzieci
Ja się wcale nie dziwie innym że w pewnym momencie chcą mieć dzieci, bo pojawiają się pytania na tagu co ludźmi kieruje. Sam będąc po 30-stce odczuwam, że właściwie nic z tego życia nie ma i jest bez sensu. Całe życie myślałem że coś wielkiego osiągne, zrewolucjonizuje świat albo że dorosłość to będzie spijanie śmietanki. No cóż, życie weryfikuje i właściwie jestem tym kim nie chciałem być - przeciętnym człowiekiem, takim jak każdy, takim jak pokolenia przede mną i pewnie pokolenia po mnie. Dodatkowo świadomość że każdy umrze i mój czas jest skończony przytłacza. Sam nie mam dzieci (i nie będę miał) ale rozumiem, że ktoś może mieć podobne uczucia i chciałby zostawić coś po sobie, jakąś cząstke siebie. Jednocześnie chcąc mieć drugą wersje siebie ale tym razem naprawić swoje błędy na kimś, albo żeby to dziecko było kimś kim ojciec chciał być ale już nie może. Być może zrealizować swoje marzenia, plany czy wizje ale żeby to dziecku się udało. Nie wiem, tak myślę.

#samotnosc #depresja #przegryw #feels

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Całe życie myślałem że coś wielkiego osiągne, zrewolucjonizuje świat albo że dorosłość to będzie spijanie śmietanki

@mirko_anonim: xD Czym wy jesteście karmieni z dzieciaka że macie jakieś takie fantazje o byciu kimś? To się bierze przez jakieś niedowartościowanie czy może nadmierne wartościowanie i klepanie po pleckach? Nigdy tego nie zrozumiem, sam nie miałem takich aspiracji (albo już nie pamiętam bo było to w wieku szczyla lat 5)
  • Odpowiedz
Rzeczywistością, gdy jesteś kimś to możesz rozjeżdżać baby na pasach po pijaku i nie ponosić konsekwencji

@Szczur_w_Koronie: No to op nie był karmiony rzeczywistością (chyba że pochodzi z bananowej rodziny)
  • Odpowiedz