#przegryw #programista #programista15k #programowanie #komputery jest takie coś jak otwieranie komend wiersz poleceń profesjonalnie chyba sie to nazywa, w windowsie nie, i zauwazylem dzisiaj ze widze 4-5 około szybko otwieranych okien po włączeniu systemu. wiecie może co to może być bo sie boje że ktoś mi shackował komputer zrobilem pełne skanowanie ale nic nie wykrylo. i nie wiem o co moze chodzic. pomoże ktoś
@futanari: Claude tak odpowiedział: To dość częste zjawisko i może mieć kilka przyczyn – od zupełnie niewinnych po bardziej podejrzane. Najbardziej prawdopodobne przyczyny (niegroźne)
Programy startowe – wiele aplikacji (np. aktualizatory, komunikatory, narzędzia sprzętowe) uruchamia przy starcie skrypty .bat lub .ps1 przez cmd.exe – okienko miga i znika Zaplanowane zadania Windows – system ma dziesiątki własnych zadań w Harmonogramie zadań, które mogą uruchamiać się przy logowaniu Sterowniki lub oprogramowanie producenta – np. oprogramowanie Intela,
jest takie coś jak otwieranie komend wiersz poleceń profesjonalnie chyba sie to nazywa, w windowsie nie, i zauwazylem dzisiaj ze widze 4-5 około szybko otwieranych okien po włączeniu systemu. wiecie może co to może być bo sie boje że ktoś mi shackował komputer
zrobilem pełne skanowanie ale nic nie wykrylo. i nie wiem o co moze chodzic. pomoże ktoś
(╯︵╰,)
źródło: image
PobierzNajbardziej prawdopodobne przyczyny (niegroźne)
Programy startowe – wiele aplikacji (np. aktualizatory, komunikatory, narzędzia sprzętowe) uruchamia przy starcie skrypty .bat lub .ps1 przez cmd.exe – okienko miga i znika
Zaplanowane zadania Windows – system ma dziesiątki własnych zadań w Harmonogramie zadań, które mogą uruchamiać się przy logowaniu
Sterowniki lub oprogramowanie producenta – np. oprogramowanie Intela,
@Aperitiff: Dziękuje
Przekaże Claude