Wpis z mikrobloga

#wykop #mikroblog #programowanie (trochę) #javascript #userscript #tampermonkey #gimbynieznaja

Ale zaraz dostanę za tagi, ale przynoszę coś Must Have ( ͡ ͜ʖ ͡)

Jak ktoś jest starym dziadem to może jeszcze pamięta, że kiedyś dawno temu Wypok oficjalnie wspierał dodatki / rozszerzenia i miał nawet własną podstronę do tego.
Był tam prosty skrypt o nazwie "Krawężnik".
Strasznie brakowało mi tej funkcji prostego zwijania wpisów w nowej wersji wykopu, żeby nie czytać po dziesięć razy tego samego scrollując gorące.

Nie jestem programistą (dla mnie kod to czarna magia), ale przyznaje się bez bicia, że za pomocą AI i odrobiną uporu wskrzesiłem ten pomysł.

Przedstawiam Wam: Krawężnik aka Wykop Entry Collapser.

Co to robi?
- Dodaje mały przycisk [−] / [+] obok liczby plusów.
- Klikasz i wpis się zwija do jednego paska (niesamowite).
- Skrypt pamięta, co zwinąłeś, więc nawet po odświeżeniu strony czy zamknięciu przeglądarki przeczytane wpisy zostają ukryte.
- Ma funkcję auto czyszczenia pamięci (po 3 dniach usuwa zwinięte wpisy, aby nie mulić przeglądarki (a przynajmniej powinien). Wiem, że gorące to 24h, ale w razie czego xD).

Od razu uprzedzam, że napisałem go do stylu Wykop X / The Best Style (Nie potrafiłbym tutaj siedzieć na tym nowym wyglądzie).

Polecam pierw poczytać Githuba, bo specjalnie założyłem konto, aby wrzucić ten skrypt xDDD
https://github.com/Black-Reven/Kraweznik-Wykop-Entry-Collapser

No ale jak ktoś chytry i chce wszystko na już (niezgodne z antygoną) to:
Greasy Fork
GitHub

Jak wspomniałem kod klepało AI pod moją wizję, więc jeśli ktoś z Was ogarnia JS i zobaczy, że coś można napisać lepiej albo są błędy, to bardzo proszę napiszcie! Chociaż chwilowo u mnie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BlackReven - #wykop #mikroblog #programowanie (trochę) #javascript #userscript #tampe...

źródło: Preview

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach