Aktywne Wpisy

cierpka-rzodkiewka +457

trevoz +21
Jak ja nienawidzę tego slurwiałego MacOS.
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W

Z anonima, aby mnie nikt nie skojarzył
Od 4 lat pracuję w dziale AR księgowości w BPO/SSC dużego korpo. Miesiąc temu dowiedziałem się że dział jest likwidowany w polsce...
Mam jeszcze kilka miesięcy pracy ale już teraz zabrałem się za szukanie pracy jako księgowy/kontroler finansowy coś takiego. Dodam, że nie jestem z wielkiego miasta typu warszawa/kraków i rynek jest niestety mocno przeciętny, na popularnej stronie z ofertami w finansach jest dosłownie kilka ofert na całe miasto. Rozważałem przeprowadzkę ale byłoby to bardzo trudne, kredyt na mieszkanie, szkoła dwójki dzieci, praca żony, znajomi, zmiana totalna w życiu.
Rekrutuję się obecnie (wysłałem z 10 CV) jak dotąd totalne ghostowanie, w jedynej rozmowie przez telefon jaką miałem usłyszałem, że przyszło im 30 CV od ludzi z doświadczeniem w AR, a to tylko część tam aplikujących .Zarabiam całkiem nieźle 11k brutto jako senior ale mam też pewne zobowiązania finansowe (raty kredytu, czesne szkoła), więc duże cięcie zarobków nie wchodzi w grę.
Co byście na moim miejscu radzili może jakaś poddyplomówka z controllingu zaocznie, aby się wyróżnić. Czy godzić się powoli z koniecznością opuszczenia obecnego gniazdka i przeprowadzką do większej aglomeracji? Lekka załamka mnie bierze, bo miałem spokojne życie a tu nagle taki klops i kryzys przyszedł. Podobno z uwagi na obecne cięcia rynek pracy w obecnym moim mieście jest totalnie zalany osobami z doświadczeniem księgowo/finansowym.
#finanse #ssc #ksiegowosc #audyt #ksiegowosc #korposwiat #pracbaza #controlling
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim jak potrzebujesz pomocy odezwij się do mnie na priv z konta wykopowego. Rekrutowałam kilka lat, zerknę co tam masz w CV i podpowiem. Zamaż tylko imię, nazwisko i dane kontaktowe, bo to mi nie jest potrzebne
@moll: nie ma
Zamiast przeprowadzki polecałbym zmienić branżę. Może kurs na uprawnienia elektryka?