Wpis z mikrobloga

✨️ Jak oszukać system wynajmu mieszkań w Polsce?
Dzień dobry,

Czytałem książki ostatnio i odkryłem proste rozwiązanie na oszukanie systemu współczesnej eksploatacji polaka robaka. Zbierasz 3 pary (chłop baba albo chłop chłop czy baba baba wsm obojętnie) takie co mają podobne spojrzenie na życie codzienne, względnie podobne zainteresowania i nie są jakimiś zwierzętami. Każdy wrzuca do słoika 200k i kupujecie willę pod wwa, gdzie każdy ma pokój wielkości kawalerki do tego działeczki, salony, garaże i brak kredytu następne 30 lat. Robicie umowę, że jak ktoś chce się wycofać z umowy to pierwsze 2-3 lata traci własność swojej części, w następnych latach pozostali go spłacają (z rozsądkiem). I żyjecie jak Pany. W ciągu kilku lat przez brak czynszu każdy zarabia na własne mieszkania/domy i w wieku 30 lat wszyscy macie sensowną nieruchomość bez kredytu.

Oczywiście przez upośledzenie społeczne taki scenariusz jest nieosiągalny, więc każda osoba będzie bulić 4k za wynajem albo kredyt na 30 lat za kurnik i zarobi w tym scenariuszu tylko bank. Eh, tyle lat na ziemi a my jaskiniowcy bardziej niż kiedyś.

#nieruchomosci #polska #przemysleniazdupy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: To jest fajne rozwiązanie, mieszkać w kilka osób. Sam mieszkałem długo z dwójką przyjaciół (była nas łącznie czwórka, dwa małżeństwa), najpierw w wynajmowanym a później w moim domu. I pozwalało to mocno oszczędzić na rachunkach. Tylko, że z czasem człowiek zaczyna chcieć mieć coś swojego, na własność. Do tego dochodzą ewentualne różnice, potencjalne kłótnie, przyjaźnie też się rozpadają.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Willa pod Warszawą gdzie każdy ma powiedzmy 50 m2 na parę to dom 150 m2 + fakt posiadania 3 garaży to mowa tu o domu za minimum +- 2 mln zł. Tak więc każda para musiałaby dać 700k a za niewiele więcej dostaną mieszkanie 50 m2 blisko centrum Warszawy. No więc oszczędność nie jest duża a oznacza to bardzo specyficzne warunki życia przez kilka lat bez 100% prywatności.
  • Odpowiedz