Wpis z mikrobloga

@majFriend: Jestem daleki od klaskania tego typu wypowiedziom, ale ignorowanie presji finansowej w obliczu tego, że już zamrożono nam raz środki za KPO, bo komuś się nie podobała linia polityczna jest błędem.

Tak samo np. tu: https://wykop.pl/link/7909177/rada-miasta-zabrze-uchylila-uchwale-antyimigracyjna-radni-przestraszyli-sie

Nie sądzę, żeby nagle coś się zmieniło.
  • Odpowiedz
ignorowanie presji finansowej w obliczu tego, że już zamrożono nam raz środki za KPO, bo komuś się nie podobała linia polityczna jest błędem.

@MalowanyPtak: Chciałoby się ciągnąć kasę od UE i jednocześnie uprawiać swoje polityczne antyunijne p--------o, nie? Jak się nie podoba unijna kasa, to nie trzeba jej brać, może ruskie coś sypną konfederatom?
  • Odpowiedz
@MalowanyPtak:
Koalicje w UE są faktem tylko
- po pierwsze: nie jest to element żadnej teorii spiskowej a wszystko jest jawne
- po drugie: koalicje nie wynikają w żaden sposób z tego, że Niemcy rzekomo rządzą samodzielnie (bo nie rządzą)
- po trzecie: nie wynikają z tego że Niemcy mają najwięcej przedstawicieli (mimo że w stosunku do liczby ludności wcale nie mają). Koalicję mogą stworzyć każde państwa i różni posłowie
  • Odpowiedz
@kremenaros: Po prostu nie lubię ograniczania swobody działań danego kraju w zakresie polityki wenętrznej poprzez naciski finansowe. Jedni już p------ą, że ich nie ma, teraz Ty jednak mówisz, że są, a Konfa to hipokryci i to oni chcą te pieniądze ciągnąć ale sprzeciwiać się linii politycznej.

Jestem po prostu zdania, że jak jutro nagle zarządziliby wybory i wygrali 95% faszyści, to niech będzie f-----m, jak komunizm, to komunizm - większość
  • Odpowiedz
: Po prostu nie lubię ograniczania swobody działań danego kraju w zakresie polityki wenętrznej poprzez naciski finansowe.

@MalowanyPtak: A ja nie lubię brania kasy na określonych warunkach, a potem p---------a: "och, jakie straszne warunki".
  • Odpowiedz
@kremenaros: Tak, masz rację. Z drugiej strony, gdyby nie opozcja i ich wpływy, to nikt by się nad tym nie pochylił. Osobiście mam wrażenie, że to nie było aż tak istotne, aby stosować aż takie narzędzia.

Jak mi ktoś teraz powie, że sądownictwo ma się lepiej, to pęknę ze śmiechu.
  • Odpowiedz