Aktywne Wpisy
zaq22 +10
#gielda
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc

Rosalinea +13
Tak sobie dzisiaj z @Kakarot_Z wspominałam dawne edycje i wpisy na tagu….i zdałam sobie sprawę, że nie poszczególne edycje, a uczestnicy tych edycji stworzyli historię.
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (

48/100 🆗 (wczoraj: 59)
Na tagu dominuje ostrożność przemieszana z lokalnym optymizmem wokół Orlenu. Użytkownicy emocjonują się wynikami finansowymi banków (PKO BP), które część mirków interpretuje jako sygnał do wyjścia z sektora ('gasimy światło'). Ropa naftowa budzi największe kontrowersje – panuje przekonanie o wysokiej zmienności ('buja jak śmieciuchem') wywołanej konfliktem na Bliskim Wschodzie i interwencjami Trumpa. Sentyment do USA jest osłabiony przez ryzyko wojenne, co skłania niektórych do rotacji w stronę polskich spółek jak Synektik czy Rainbow. Analiza techniczna jest bezlitośnie wyśmiewana jako 'astrologia', a działania NBP w kwestii rezerw złota budzą powszechny sceptycyzm i obawy o inflację.
Najczęściej omawiane:
🔥 Orlen (Olejorz): Spółka zbliża się do ATH, a plotki o dywidendzie na poziomie 8 zł rozgrzewają nastroje 'męczenników'.
🔥 Ropa naftowa: Kluczowe aktywo pod wpływem napięć Iran-USA; mirki spodziewają się 'wyleszczania' longujących pod weekend.
🔥 PKO BP / Banki: Publikacja wyników za IV kwartał wywołała dyskusję o końcu cyklu wzrostowego w sektorze bankowym.
Topowi analitycy:
👤 @wariacikzciebie (BEARISH): "W sensie co on k---a szortuje publicznymi pieniędzmi?"
👤 @Lapacz_Spadajacych_Nozy (BEARISH): "podaje tlumaczenie na jezyk polski: 'Skonczyly sie nam rakiety.'"
👤 @TheDarkSideOfTheMoon (BULLISH): "A wy dalej na etacie? Nawet mi Was nie żal."
TomekIndicator®: 35/100
Tomek to nasz ulubiony foliarz-inwestor. Zamiast w akcje, pakuje się w „smieciuszki” (100-letnie obligacje), bo wierzy, że „obligi zawsze zarobią”. Widzi wszędzie spiski, od „planu Kalergiego” po „akty epszytejna”, co tłumaczy jego strach: „Lewar na giełdzie to nie są żarty”. Choć wieszczy „boczniaka na akcjach”, to z miłością patrzy na dług: „Kto ma trochę pojęcia, skupuje to i nie puszcza”. Prawdziwy „męczennik”, co „wymiękł i sprzedał ze stratą” opcje, by „spań dobrze w nocy”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24365 (tydzień temu: 24170; zmiana: +195)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 191 (wczoraj: 183; zmiana: +4%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @nie_umiem_inwestowac, @widmo82 (20)
🥈 Najwięcej wpisów: @widmo82 (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @nie_umiem_inwestowac (16)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz