Wpis z mikrobloga

#krakow
https://krknews.pl/prezydent-aleksander-miszalski-reaguje-na-zlozenie-wniosku-o-referendum-doloze-staran-by-mieszkancy-pozwolili-mi-dokonczyc-kadencje/

Dla mnie ważniejsze od liczby podpisów pod wnioskiem o referendum jest to, jak dużo osób weźmie w nim udział w dniu głosowania – oświadczył prezydent miasta i zapewnił, że dołoży wszelkich starań, aby mieszkańcy Krakowa dali mu szansę dokończyć kadencję.

Pozwolicie mu dokończyć kadencję? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Następca się dwa razy zastanowi zanim zatrudni kochankę albo da bratu kontrakt.

@tomasz-aleksander-barania: no nie wiem, władza pokazuje arogancję a ludzie dalej się łapią na pseudo demokrację, gdy mamy duopol. drugi raz taka mobilizacja jak ze zbieraniem podpisów może się nie udać. Ludzie dają się dzielić, łykają fejki, manipulacje, itp. w sumie lepszy by był mądry i uczciwy dyktator ale wiadomo; taki ustrój to utopia.
  • Odpowiedz
  • 0
@misk4cy: referendum może dać tyle iż kolejny który dojdzie do władzy będzie musiał uważać co robi. Miszalski po prostu nie liczył się z głosem mieszkańców i realizował swoje ambicję nie słuchając nikogo. Jeśli uda się go wyrzucić ze stołka to będzie dobry sygnał dla kolejnych. Wiadomo kto nie dojdzie do władzy będzie wrzucał swoich ludzi na stołki. Ja mam nadzieję, że do władzy dojdzie ktoś kto zlikwiduję SCT lub zmniejszy
  • Odpowiedz