Wpis z mikrobloga

Komentarze pod tym wpisem

https://wykop.pl/link/7894061/chciales-domowej-bogini-to-nie-placz-o-alimenty

pięknie obrazują, dlaczego demografia w Polsce leży. Żadna rozsądna kobieta nie będzie rodzić przeciętnemu p0lakowi. Przeraża mnie, jak wielu oczekuje, że baba ogarnie dom, zajmie się dziećmi i jeszcze będzie robić karierę xd.

Najsmutniejsze jest to, że wielu sądzi, ze zajmowanie się domem to robienie pazurów lub włączenie roomby.

Gdybym był kobietą, życiu nie porzuciłbym ciepłego etatu, gdzie się rozwijam, mam kontakt z ludźmi na rzecz siedzenia w obsranych pieluchach i usługiwaniu roszczeniowemu p0lakowi.

#demografia #bekazprawakow #polska
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@gorzki99 sprawdź sobie statystyki udostępnione przez państwo xd 95% wniosków złożonych przez ojców jest rozstrzyganych pozytywnie. Tylko, że wy jesteście mocni w gębie i narzekaniu, ale dzieckiem faktycznie już zajmować się nie chcecie. Wystarczy 50/50 i żadnych alimentów płacić nie trzeba, tak gwoli przypomnienia.

https://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/dobro-dziecka-priorytetem-w-orzecznictwie-rodzinnym
  • Odpowiedz
sprawdź sobie statystyki udostępnione przez państwo xd 95% wniosków złożonych przez ojców jest rozstrzyganych pozytywnie. Tylko, że wy jesteście mocni w gębie i narzekaniu, ale dzieckiem faktycznie już zajmować się nie chcecie.

@dron-z-nieba: Statyskyki przez panstwo... Tak samo dokladne jak statystyki GUS (gdzie nie wlicza sie duzej grupy pracujacych?)

2 lata kumpel z roboty walczyl o dziecko. No widac mu sie nie chcialo. Bo kretynska sedzia przyznala opieke puszczalskiej urwie
  • Odpowiedz
@dron-z-nieba: Wspolczuc to mi powinienes rozmowy z toba. Koles zmienil prace zeby byc blizej dzieciaka. I to on zarabial podczas gdy jego zonka mu rogi przyprawiala jak on zarabial. Wiec proponuje zmienic definicje patusiarstwa - zacznij od popatrzenia w lustro.
  • Odpowiedz
jeśli żona go zdradzała, to rozwód powinien być z jej winy. Cos kolega kręci ;)

@dron-z-nieba: A od kiedy wina rozwodu wplywa na przyznanie opieki? Wina nie ma nic do decyzji o opiece. Przynajmniej nie w polskich sadach.

BTW sporo juz mam wiosen. Matka uciekla od ojca jak ja z siekiera gonil. Mialem 1,5 roku. Wiesz ile alimentow zobaczylem? Cale 0 :P To panstwo nie moglo znalezc kolesia a on siedzial
  • Odpowiedz
kobiety są bardziej wykształcone i mają lepsze pozycje w Polsce niż mężczyźni xd więc tak, są z nami w pokoju

@dron-z-nieba: Ale to kobiety sobie uroiły że mężczyźni wymagają od nich karier. Praktycznie żaden chłop nie stawia tego wysoko na liście wymagań i pracownica żabkimoże być równie atrakcyjna co karierowiczka jeśli obie mają faktycznie pożądane atrybuty (atrakcyjność fizyczną, młodość, miłe usposobienie).

Ja nie mówię że kobiety nie robią karier, tylko
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: to czy mężczyźni mają na liście wymagań karierę u kobiet nie ma znaczenia. Pod względem relacji znaczenie mają tylko i wyłącznie wymagania kobiet, bo to one są stroną akceptującą wejście w relacje. Mężczyzna może tylko złożyć propozycję*

• Odpowiedz
@pamareum: No ok, ale dalej podtrzymuję że oczekiwanie że kobieta będzie robić karierę nie istnieje a w co drugiej analizie się to pojawia jako patriarchalna presja - to jest co najwyżej presja ze strony innych kobiet w ramach wewnątrzpłciowej konkurencji.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: to może wynika też z tego, że kobiety lubią jak się im współczuje, a tak poza tym narzekanie, że jest ciężko to skuteczna strategia w Polsce-narzekają rolnicy, narzekają lekarze, więc feministki będą narzekać, że nie w każdym zarządzie są parytety płci
  • Odpowiedz
@przeciwko78: NIe mirku. Ja neguje statystyki bo dosc mam przykladow zeby im nie wierzyc.

Wiesz jak GUS podaje statystyki zarobkow? Otoz nie wlicza do nich przedsiebiorstw gdzie pracuje <10 osob. A wbrew pozorom takich jest dosc sporo. I sa tam duzo mniejsze zarobki niz w duzych korpo. Ale te dane nie wchodza do statystyk bo by sie okazalo ze jednak nie ma tak wesolo jak GUS podaje.

Wiesz jak gus wylicza przewidywana
  • Odpowiedz
@gorzki99: statystyki mają swoje ograniczenia, jak np. pomijanie małych firm, których nie trzeba przeciążać sprawozdawczością. Ale to nie oznacza że nadają się jedynie do kosza.
  • Odpowiedz
@gorzki99: to oznacza, że statystyki mają swoje ograniczenia, tak jak to wcześniej napisałem. Nawet powód wskazałem. Dlatego ważna jest umiejętność korzystania ze statystyki, żeby potem nie powtarzać że statycznie pies i człowiek mają po trzy nogi.
  • Odpowiedz
Dlatego ważna jest umiejętność korzystania ze statystyki, żeby potem nie powtarzać że statycznie pies i człowiek mają po trzy nogi.

@przeciwko78: Pies i czlowiek nie maja statystycznie po 3 nogi. Ale ludzie co pracuja w firmach <10 osob to pracuja tak samo jak ci w gigantach. A czesto zarabiaja duzo mniej. To oznacza ze sie nie licza? Bo prawda jest zbyt niewygodna i sie okaze ze srednia a nawet mediana
  • Odpowiedz