Wpis z mikrobloga

• 6
@gorzki99 sprawdź sobie statystyki udostępnione przez państwo xd 95% wniosków złożonych przez ojców jest rozstrzyganych pozytywnie. Tylko, że wy jesteście mocni w gębie i narzekaniu, ale dzieckiem faktycznie już zajmować się nie chcecie. Wystarczy 50/50 i żadnych alimentów płacić nie trzeba, tak gwoli przypomnienia.

https://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/dobro-dziecka-priorytetem-w-orzecznictwie-rodzinnym
  • Odpowiedz
sprawdź sobie statystyki udostępnione przez państwo xd 95% wniosków złożonych przez ojców jest rozstrzyganych pozytywnie. Tylko, że wy jesteście mocni w gębie i narzekaniu, ale dzieckiem faktycznie już zajmować się nie chcecie.

@dron-z-nieba: Statyskyki przez panstwo... Tak samo dokladne jak statystyki GUS (gdzie nie wlicza sie duzej grupy pracujacych?)

2 lata kumpel z roboty walczyl o dziecko. No widac mu sie nie chcialo. Bo kretynska sedzia przyznala opieke puszczalskiej urwie
  • Odpowiedz
@dron-z-nieba: Wspolczuc to mi powinienes rozmowy z toba. Koles zmienil prace zeby byc blizej dzieciaka. I to on zarabial podczas gdy jego zonka mu rogi przyprawiala jak on zarabial. Wiec proponuje zmienic definicje patusiarstwa - zacznij od popatrzenia w lustro.
  • Odpowiedz
jeśli żona go zdradzała, to rozwód powinien być z jej winy. Cos kolega kręci ;)

@dron-z-nieba: A od kiedy wina rozwodu wplywa na przyznanie opieki? Wina nie ma nic do decyzji o opiece. Przynajmniej nie w polskich sadach.

BTW sporo juz mam wiosen. Matka uciekla od ojca jak ja z siekiera gonil. Mialem 1,5 roku. Wiesz ile alimentow zobaczylem? Cale 0 :P To panstwo nie moglo znalezc kolesia a on siedzial
  • Odpowiedz
kobiety są bardziej wykształcone i mają lepsze pozycje w Polsce niż mężczyźni xd więc tak, są z nami w pokoju

@dron-z-nieba: Ale to kobiety sobie uroiły że mężczyźni wymagają od nich karier. Praktycznie żaden chłop nie stawia tego wysoko na liście wymagań i pracownica żabkimoże być równie atrakcyjna co karierowiczka jeśli obie mają faktycznie pożądane atrybuty (atrakcyjność fizyczną, młodość, miłe usposobienie).

Ja nie mówię że kobiety nie robią karier, tylko
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: to czy mężczyźni mają na liście wymagań karierę u kobiet nie ma znaczenia. Pod względem relacji znaczenie mają tylko i wyłącznie wymagania kobiet, bo to one są stroną akceptującą wejście w relacje. Mężczyzna może tylko złożyć propozycję*

• Odpowiedz
@pamareum: No ok, ale dalej podtrzymuję że oczekiwanie że kobieta będzie robić karierę nie istnieje a w co drugiej analizie się to pojawia jako patriarchalna presja - to jest co najwyżej presja ze strony innych kobiet w ramach wewnątrzpłciowej konkurencji.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: to może wynika też z tego, że kobiety lubią jak się im współczuje, a tak poza tym narzekanie, że jest ciężko to skuteczna strategia w Polsce-narzekają rolnicy, narzekają lekarze, więc feministki będą narzekać, że nie w każdym zarządzie są parytety płci
  • Odpowiedz
@przeciwko78: NIe mirku. Ja neguje statystyki bo dosc mam przykladow zeby im nie wierzyc.

Wiesz jak GUS podaje statystyki zarobkow? Otoz nie wlicza do nich przedsiebiorstw gdzie pracuje <10 osob. A wbrew pozorom takich jest dosc sporo. I sa tam duzo mniejsze zarobki niz w duzych korpo. Ale te dane nie wchodza do statystyk bo by sie okazalo ze jednak nie ma tak wesolo jak GUS podaje.

Wiesz jak gus wylicza przewidywana
  • Odpowiedz
@gorzki99: statystyki mają swoje ograniczenia, jak np. pomijanie małych firm, których nie trzeba przeciążać sprawozdawczością. Ale to nie oznacza że nadają się jedynie do kosza.
  • Odpowiedz
@gorzki99: to oznacza, że statystyki mają swoje ograniczenia, tak jak to wcześniej napisałem. Nawet powód wskazałem. Dlatego ważna jest umiejętność korzystania ze statystyki, żeby potem nie powtarzać że statycznie pies i człowiek mają po trzy nogi.
  • Odpowiedz
Dlatego ważna jest umiejętność korzystania ze statystyki, żeby potem nie powtarzać że statycznie pies i człowiek mają po trzy nogi.

@przeciwko78: Pies i czlowiek nie maja statystycznie po 3 nogi. Ale ludzie co pracuja w firmach <10 osob to pracuja tak samo jak ci w gigantach. A czesto zarabiaja duzo mniej. To oznacza ze sie nie licza? Bo prawda jest zbyt niewygodna i sie okaze ze srednia a nawet mediana
  • Odpowiedz