Wpis z mikrobloga

IT frajerzy pod moim postem nadal bronią klepania za darmo do open-source.

Zrozumcie kuce że wasze g---o-commity do open sourca w CV juz nic wam nie pomogą, bo najpierw naganialiście do branży tysiące studenciaków i przebranżawiaczy, a potem pomogliście (za darmo przypominam) wyszkolić narzędzie które was zastąpi.

Ta branża już nigdy już się nie zmieni przez takie nieporadne życiowo jednostki. Wystarczyło w okresie hossy zamknąć mordy i zabetonować branżę, ale nie lepiej było tworzyć darmowe poradniki na youtuba i kucować za darmo

#programowanie #programista15k
OddajButa123 - IT frajerzy pod moim postem nadal bronią klepania za darmo do open-sou...

źródło: image

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OddajButa123: jestem w branży jakieś 15 lat i tylko mogę się zgodzić. Rynek jest skończony, i to nie tylko przez AI, jak również przez zalew juniorów naganianych na branżę przez długie lata. Zresztą podobnie z poradnikami - jak zaczynałem w 2005-2010, to nie było niczego, a teraz jest nawet tutorial do, mówiąc metaforycznie, biegania po sznurku z drinkiem na nosie
  • Odpowiedz
@OddajButa123: czasem myślę, że to wszystko było po prostu nieuniknione no bo nie oszukujmy się - do tego zawodu nie trzeba być geniuszem nie trzeba mieć wyższego wykształcenia. Próg wejścia jest na poziomie inwestycji w laptopa i 4m2 pokoju + internet.
Z tego powodu przyszło dużo ludzi którzy nie są najostrzejszymi kredkami w piórniku i mamy teraz tego konsekwencje. Ludzie jak zastanawiacie się na co poświęcić 5-7 lat studiów to
  • Odpowiedz
@OddajButa123: zaryzykowałem, ale jednak nie było warto.

Ty nie próbujesz dyskutować. Ignorujesz merytoryczne argumenty, przykłady, porównania, a jedynie dyskredytujesz, wyśmiewasz, wyzywasz I atakujesz.

Szkoda marnować bajty na serwerach wykopu na rozmowę na tym poziomie. Odnieś się jakoś merytorycznie do komentarzy, albo przestań z siebie robić frustrata-przegrywa-debila, którym zapewne nie jesteś.
  • Odpowiedz